woensdag 16 september 2015

Over onder andere RSI en de belastingaangifte van Heemkunde Groot Heers

Het is praktisch in orde met mijn RSI! Ik weet immers wat ik moet doen als ik het zitten heb: mijn vingers laten rusten.
En dat kon ik vandaag bijna volop doen, ondanks de enkele mails die ik moest beantwoorden.

Roger had het drukker op zijn pc: hij heeft nogmaals geprobeerd de belastingaangifte voor Heemkunde Groot Heers rond te krijgen maar kreeg zijn “digitale handtekening” maar niet geplaatst.

Omdat we toch elke dag even moeten bewegen, gingen we, na een korte wandeling in Veulen (tussen twee regenbuien), en na een bezoek aan de apotheker in Heers (om nieuwe oogdruppels voor mij) naar de bank waar Roger meer uitleg vroeg over die belastingaangifte. De bankbediende kon Roger niet helpen: hij wist zelfs niet dat vanaf dit jaar elke vzw-aangifte digitaal moest gebeuren.

Uiteindelijk belde Roger naar de belastingdienst zelf, en die beloofde hem een papieren aangifteformulier op te sturen. Erg toch? Via het Internet zou inderdaad veel gemakkelijker moeten zijn, als tenminste de bewuste website een beetje klantvriendelijk is, wat nu zeker niet het geval is.

En wat ik ook héél erg vind: Roger heeft daar al meer dan vier uren werk in gestoken (en dan spreek ik nog niet over de uren die ik eraan heb besteed om te proberen Roger te helpen!) en dat moet allemaal overgedaan worden op papier.Bedroefde emoticon

Dat detail doet me denken aan wat ik las in een van de online-kranten deze avond. Op een of ander dienst “Vreemdelingenzaken” zette een ambtenaar, zo las ik, voor elke vluchteling die zich presenteerde, met een pen een streepje in het vak behorende tot het land van herkomst. Is die manier van werken niet hopeloos ouderwets?

Het herinnert me aan hoe de KVLS zorgde voor de boekhouding voor ik de zaak tijdelijk overnam met de bewuste bedoeling er een rekenblad van te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten