dinsdag 1 september 2015

Eerste schooldag

Ik had vandaag echt geen tijd voor een wandeling! Praktisch de hele dag heb ik zitten vertalen. Roger is alleen verder op zoek moeten gaan naar golfplaten (en heeft eindelijk iets gevonden dat bruikbaar was, heeft het dak hersteld en dus toch wat beweging gekregen – gelukkig zonder accidenten).

Ik vraag me wel af waarom ik die tekst (boeiend genoeg) niet in Word maar wel in in Excel moest bewerken. Dat betekende voor elke zin terug naar de formulebalk gaan terwijl er geen formules aan te pas kwamen, en geen vertaalgeheugen kunnen gebruiken terwijl er veel herhalingen in voorkwamen. 

Buiten koken, heb ik dus bijna de hele dag niets anders gedaan.

Maar… Rond 16 uur heb ik toch even de tijd genomen om naar onze dochter te bellen. Elena nam op. En begon enthousiast te vertellen over haar eerste schooldag. Ze leek heel tevreden. Daarna gaf ze haar mama door en die vertelde me hoe Matthias het had gedaan (voor hem was het immers de allereerste schooldag). Hij ook was heel enthousiast naar het schijnt. Ik kreeg hem ook nog even aan de lijn maar meer dan een “Ja” op al mijn vragen kreeg ik niet als antwoord.Glimlach

Geen opmerkingen:

Een reactie posten