zaterdag 12 augustus 2017

Een zaterdag bijna zoals een andere

Bijna constant regen op deze koude dag! We reden naar de horlogemaker bij wie Roger gisteren een uurwerk had achtergelaten. Dat uurwerk was hersteld en we moesten niets betalen: 'Dat was op één twee drie in orde, daar kan ik echt niets voor vragen,' zei die vriendelijke man. Resultaat: Roger heeft er zijn andere (nog oudere) horloge, waar ook iets aan mankeerde (en dat zal deze keer echt wel een betalende reparatie vergen), achtergelaten.

Vermits we toch in Sint-Truiden waren, liepen we de Kringwinkel binnen: weer enkele boeken gekocht. Daarna ging het naar Colruyt. Eerst wilde ik vandaag linzensoep klaarmaken maar de kou en de regen gaven ons meer "goesting" in zuurkool: daarvoor de nodige ingrediënten gekocht. Maar wat een volk in die winkel: boodschappen doen op een zaterdag is blijkbaar geen goed idee!

Thuis (ik vrees wel dat Roger niet voldoende bewoog vandaag) belde ik naar Nany die weer heel veel plannen had en zagen we, terwijl we samen onze zuurkool klaarmaakten, een eekhoorntje rondhuppelen in de tuin.

Na het avondmaal een telefoontje van dochterlief: of Roger binnenkort kan komen helpen een omgewaaide sering opruimen. Eva zou een beetje ziek zijn...

En nog later, nadat ik de vorige post schreef over de KVLS en "De Lijn" (echt, ik erger me soms aan het openbaar vervoer hier!) van een neef een mail gekregen die vertelde dat onze lieve "familiezieke" vandaag met spoed in het ziekenhuis is opgenomen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten