donderdag 24 augustus 2017

Nog een dagje met Elena en Matthias

Na veel spelen en een filmpje trokken we na het middagmaal naar de speeltuin in het domein Nieuwenhove waar Roger en ik niet de enige opa en oma waren met kleinkinderen!

Eigen foto
Foto Roger
Na een paar uur druk spelen vond ik dat Elena en Matthias een drankje hadden verdiend. Ze wilden cola en vermits grootouders mogen verwennen, kregen ze dat.

Toen we terug thuis waren, werd het even superdruk: de kindjes wilden op het terras met een bal blikken dozen omverwerpen, ik moest beginnen koken en kon dus niet meedoen, ik kreeg een telefoonoproep, moest dringend een sms van Nany (over onder andere de vrouw van haar neef die gehospitaliseerd werd) beantwoorden, maar ik kreeg gelukkig van Roger gedaan dat hij met de kindjes ging spelen terwijl ik met één hand de telefoon vasthield en met de andere hand zorgde voor ons avondeten en de tafel dekte.

Deze keer aten we wel gezonder dan gisteren: preisoep gevolgd door een puree van veel broccoli en weinig aardappelen en balletjes van gemengd gehakt. Het heeft de kindjes duidelijk gesmaakt!

Daarna speelde ik nog een halfuurtje mee voordat we de kindjes naar het Leuvense terugbrachten. Onderweg viel Elena in slaap... en ik ook: ik heb te weinig geslapen de twee vorige nachten!
Matthias bleef tijdens bijna heel de rit wakker en vertelde onder andere over wat hij nog allemaal van plan was deze vakantie. Elena had me daarvoor ook al verteld wat zij nog zou doen... en dat ze bijna niet kan wachten op het begin van het nieuwe schooljaar. Ze mag immers eindelijk naar het eerste leerjaar en kijkt daar echt naar uit.

4 opmerkingen: