maandag 7 augustus 2017

Professor Mertens van de KU Leuven

Vandaag: uitgebreide boodschappen, kleine huishoudtaken voor mij - maar weer geen tijd gevonden om te strijken - en voor Roger nog uren snoeiwerk, een wandeling in Klein-Gelmen, een paar telefoontjes (maar geen tijd gehad om Nany te bellen), een paar mails beantwoord (onder andere eentje van Matadi-vriendin Marie-Rose die iets ouder is dan ik en eigenlijk snel zou willen sterven: het leven is te saai en vooral veel te duur geworden voor een gepensioneerde zoals zij én een heel interessante mail van Matadi-vriend Lieven P. maar daarover later meer) en koken. Plus een uurtje lectuur op papier na het avondeten.

Daarna, terwijl we aan onze pc zitten, zegt Roger me dat hij pas op een blog iets gelezen heeft over mijn promotor (voor mijn thesis - of proefschrift - aan de unief).
Dat bracht me ertoe eens naar hem te googelen en ik viel op dit boeiende interview.

Ik vond hem een hele goede prof! Zou hij nog leven, vroeg ik me af. Nergens vond ik een overlijdensbericht dus vermoed ik dat hij dit jaar 89 wordt?

En... wat lees ik onder andere in dat interview? Mijn promotor gaf in zijn jeugd les in dezelfde school als ik veel later!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten