donderdag 17 augustus 2017

Drukke dagen

Vorige maandag ruimde Roger, met de hulp van dochter en schoonzoon, hun omgevallen boom op. Ik hield me ondertussen met de kindjes bezig: spelen, filmpjes kijken, puzzelen en, voor Eva, veel tekenen.


Eigen foto's
Tegen de avond kreeg ik een oproep van Hendrik: of hij naar het Leuvense mocht sporen en met ons mee naar Haspengouw rijden. Uiteraard mocht dat.

Dinsdag maakten we onze dagelijkse wandeling in Klein-Gelmen: een lus via Mettekoven. Op die anders zo rustige wandeling ontmoetten we nu praktisch overal politie, enkele brandweerwagens en hoorden we de hele tijd een helikopter boven ons cirkelen. Zochten ze een misdadiger, vroegen we ons af... tot Hendrik de kranten bekeek op zijn smartphone: ze zochten een vermiste (hij is nog steeds niet teruggevonden).

Na een lange dinsdagavond werd het een heel korte nacht voor Roger en mij: woensdag moesten we al om 9 uur op de vergadering van de werkgroep WOI zijn.
Daarna deden we onze boodschappen, maakten we een wandeling in de buurt van de kapel van Helshoven en dronken we een biertje op het terras van De Kluizenaar.


Eigen foto
's Avonds kreeg ik een mail van Boudewijn Knevels: of ik de tekst voor de achterflap van zijn volgend boek wilde nalezen. Dat is ondertussen gebeurd en we spreken binnenkort af.

Na nog een film hebben Hendrik en wij nog lang nagepraat waardoor het weer heel laat werd.

Vandaag vrij lang geslapen. Na de middag een mooie lange wandeling langs de vroegere spoorwegzate in Jesseren.




Eigen foto's
Het was de bedoeling dat de mannen, terwijl ik voor het avondeten zorgde, in de tuin zouden werken (gisteren hadden ze al onkruid gewied): er ligt daar ontzettend veel snoeisel dat verwijderd moet worden. Helaas, het begon te regenen...

En op de radio hoorden we over de aanslag op de Ramblas in Barcelona!

Nadat we Hendrik naar het station van Sint-Truiden hadden gebracht kreeg ik een mail van ons nichtje over onze familiezieke die weldra kort bezoek mag krijgen.

1 opmerking:

  1. De vermiste is gevonden, las ik gisteren: hij heeft zelfmoord gepleegd!:-(

    BeantwoordenVerwijderen