donderdag 10 augustus 2017

Veel cadeau's!

Het was een koude, regenachtige dag maar een vol geschenken!

Deze ochtend merkte ik dat Roger zijn naam stond vermeld bij die foto's op Facebook. Waarschijnlijk wist die persoon gewoon niet meer dat ze van Roger waren. Hij heeft immers de gewoonte naar elke betrokkene linken naar zijn foto's te sturen en als die personen die dan niet in een aparte map downloaden, denken ze later misschien dat ze die zelf gemaakt hebben.

Dan was het vergadering van de werkgroep WO I. Na afloop spraken we met Elie over mijn grootvader. Elie en Benny, die voor ons boek geregeld soldatendossiers gaan kopiëren, hebben voorgesteld volgende keer dat van Georges Philips te kopiëren.

Ik had gisteren gelezen dat KVLS-lid Daniël Depireux een nieuwe bundel heeft uitgegeven. In het naar huis rijden zei ik tegen Roger dat ik van plan was die te bestellen... en wat vindt Roger thuis in de brievenbus? De bundel van Daniël, die hij ons als cadeau opstuurt!

Na het eten en enkele huishoudtaken bleef het maar regenen. We besloten nog eens naar de Ikea van Hognoul te rijden, daar een dik uur rond te lopen en te genieten van onze gratis koffie of thee.

Na ons avondmaal begon ik te lezen in "Tussen dromen bewust". Een mooie, heel verzorgde uitgave en zoals altijd wat Daniël betreft: prachtige poëzie, vooral over het verglijden van de tijd, met heel diepe mystieke en existentiële toetsen.


Een  paar kopjes koffie of thee drinken bij Ikea terwijl het buiten nog steeds regent (eigen foto's

1 opmerking: