vrijdag 25 augustus 2017

Huishouden en rommel

Nu de drukte eventjes (heel eventjes maar!) voorbij is, was het hoog tijd om eindelijk weer te beginnen schoonmaken. Een kamer per dag: meer kan mijn rug niet aan.

We begonnen met onze werkkamer (veel gymnastiek voor mij, want wat een rommel stapelt vooral Roger daar op!). Nu, na de schoonmaak is die kamer niet echt opgeruimd: veel spullen worden alleen even verplaatst tijdens het werk.😅

Na korte boodschappen heb ik de inhoud van dozen met te archiveren spullen van de KVLS, die Boudewijn ons vorige dinsdag bracht, geordend. Daar kroop vrij veel tijd in: het ging om verschillende nummers van Oostland en de Limburgse monografieën die echt door elkaar in die dozen lagen. Ik schreef met een stift op elke doos wat er nu in zit, Roger bracht de dozen naar hun plaats (ze zijn te zwaar voor mij) en... kwam terug met een doos waarop ik maanden geleden schreef: "na te kijken". Ik wist dus al lang dat ik daar eens tijd moet voor maken (het gaat over allerlei publicaties van de KVLS maar telkens over slechts 1 of 2 exemplaren: die moeten dus in de juiste dozen worden overgeplaatst) maar vandaag had ik daar echt geen tijd meer voor: ik moest dringend beginnen te koken.

Na ons avondmaal wilde ik eindelijk, zoals bijna elke dag maar meestal niet als er logés zijn, een uurtje lezen op papier maar ik vond het boek waar ik in bezig was niet meteen terug... tot ik me herinnerde dat ik het een van de vorige dagen bovenop de stapel te lezen, te herlezen of nog te raadplegen boeken op de oude naaimachine van mijn oma Marraine had gelegd. Zodat het niet in de weg zou slingeren van Elena of Matthias terwijl zij in de salon speelden.

Ook eindelijk wachtende mails enzovoort beantwoord. Er was onder andere een vraag van een vroegere klasgenote: of ik aanwezig zou zijn op de reünie van onze vroegere school (we zijn daar 50 jaar geleden afgestudeerd. 50 jaar: stel je voor!). Ik weet echter van niets en zij zegt ook niet waar of wanneer die reünie plaatsvindt. Afijn, dat heb ik haar even gevraagd maar ik heb nog geen antwoord gekregen.

O ja, vandaag ook mijn telefoonfobie weer overwonnen. Nany gaf niet thuis maar zus Bie herinnerde me in een mail eraan dat onze moeder het ook druk heeft deze dagen. Onze vrienden Beeckman gaven ook geen respons: dat betekent een van de volgende dagen nog eens telefoneren.

2 opmerkingen:

  1. he wij hebben ook een bijeenkomst van Stella Maris, het gaat bij ons door de 22 oktober in de bourla in Antwerpen, 's middags uitgebreid brunchen en nadien rondrit in de stad.

    BeantwoordenVerwijderen