zaterdag 21 september 2019

Een schoonmaakster nemen?

Ik kreeg zopas (ik vermoed naar aanleiding van vorige post) een mail van een vriendin met de vraag: 'Waarom neem je geen poetsvrouw?'.
Omdat ik haar niet kan betalen... en ze dit huis niet zou schoon krijgen op enkele uren.

Ik heb in Antwerpen even een poetsvrouw gehad. In die tijd gaf ik voltijds les en verdiende ik dus voldoende om haar te betalen. Er was wel een probleem: ze kreeg op vier uur tijd (en meer uren betalen was voor mij echt niet te doen) nog niet de helft van ons grote huis schoon.
Uiteraard: ikzelf was daar veel meer uren mee bezig.

Hier, in Haspengouw, heb ik ook heel even een werkvrouw gehad. Toen ik nog heel veel vertalingen kreeg. Er stelde zich echter net hetzelfde probleem. Ons huis is vrij groot en je krijgt het niet schoon op pakweg 4 uur.

Ikzelf ben echt geen goede huisvrouw noch schoonmaakster maar ik weet dat ik, zelfs op mijn leeftijd, nog steeds sneller (en eigenlijk beter, al vind ik mezelf echt geen expert) werk dan de twee poetsvrouwen die ik ooit heb gehad. En dan nog krijg ik op 4 uur tijd ons hele huis absoluut niet proper!

Ik weet natuurlijk niet of ik die twee keer op bijzonder trage huishoudhulpen was gevallen, maar ik denk dat huizen zoals de onze gewoon te groot zijn om een poetshulp in te schakelen voor amper 4 uur.

En vergeet niet dat het halve schoonmaakwerk bestaat uit opruimen (én dat is hier een heel groot probleem met mijn lieve maar rommel genererende Roger). Als de rommel is opgeruimd, gaat het schoonmaken veel sneller. Alleen kun je een schoonmaakster moeilijk vragen in jouw plaats de rommel op te ruimen!

Wat zou ik soms graag een man zijn!

1 opmerking:

  1. Nadat mijn vriend van een jaar het met me had uitgemaakt, kon ik nauwelijks praten zonder te huilen. Ik voelde me verblind en wist niet wat ik moest doen. Ik wist niet of ik hem terug kon krijgen en de angst was ondraaglijk. Ik zocht het internet af en na het lezen van talloze artikelen en websites over spreuken, kwam ik Heer Zakuza nummer + 1 (740) 573-9483 tegen. Ik wilde onze relatie terug en daarom wilde ik ervoor zorgen dat ik alle mogelijke begeleiding en middelen had om dat te doen. Heer Zakuza verzekerde me dat mijn vriend bij me terug zou komen. Dus ik volgde de instructies en plannen die Heer Zakuza voor me had opgesteld en binnen 48 uur waren we weer bij elkaar en we zijn zo verliefd! Ik weet dat het niet altijd zo snel gebeurt, maar Heer Zakuza zei dat hij spreuken effectief zijn en dat deed het ook! Ik ben zo dankbaar en ik kan zeggen dat als je het uitgemaakt hebt en die persoon terug wilt krijgen, Heer Zakuza de beste is! Ik zal nooit vergeten hoeveel hij me heeft geholpen! E-mail hem nu via: lordzakuza7@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen