zaterdag 21 september 2019

We zijn niet op het dorpsfeest

Het is feest op het dorpsplein deze avond maar we zijn er niet naartoe gegaan: geen tijd (een eigenlijk ook geen zin, ondanks het mooie weer).

Mijn vertalingen zijn geleverd, we hebben voor volgende week afgesproken met Boudewijn Knevels, ik heb mails beantwoord, Roger heeft een afspraak kunnen regelen met onze verwarmingsinstallateur  en we hebben gezorgd voor de wekelijkse boodschappen.

Daarvoor ging het eerst naar de tabakswinkel in Sint-Truiden voor e-liquids. We mochten het centrum niet binnenrijden (Trudofeesten, legde onze tabaksleverancier ons uit). Dus moesten we de auto aan de rand van de stad achterlaten en te voet verder gaan. Daardoor kreeg Roger ongeveer drie kwartier beweging... en voelde ik aan mijn gewrichten dat ik gisteren te weinig heb gelopen.

In een andere winkel (aan de andere rand van de stad, waar we dus wel met de auto naartoe reden) kwamen we onze achterbuur P., zijn Italiaanse vrouw M. en hun zoon L. (die we onlangs van school afhaalden) tegen.
We hebben heel lang gezellig staan keuvelen en ze vertelden ons onder andere dat V., moeder van P. en onze straatgenote, weer sukkelt met enkele gezondheidsproblemen.

Later, thuis, ik was net klaar met koken (groentesoep met vleesballetjes en kikkererwten gevolgd door zalm met knolselderpuree), een telefoontje van straatgenote V. die bevestigde wat haar zoon had verteld in die winkel en die zich afvroeg wanneer we nog eens zouden langskomen. Ik beloofde dat zo snel mogelijk (proberen) te doen.

Daarna - we gingen net aan tafel gaan - belde mijn moeder Nany. Om te zeggen dat ik haar morgen niet kan bereiken: ze gaat dan naar een buurtfeest ter gelegenheid van de 90 jaar van tante José. Het lijkt wel alsof het overal feest is!

Maar wij gingen dus niet naar het dorpsfeest (ik hoor op dit uur nog steeds muziek): ik wilde nog een uurtje lezen en enkele bladzijden uit mijn tienerdagboeken overtypen.

Weer geen tijd gevonden om te schoonmaken vandaag, en toch wordt het echt nodig, vooral wat het poortgebouw en de keuken betreft! Gelukkig heb ik een man die daar niet zo veel belang aan hecht.

Het was heel mooi weer vandaag (we haalden de 26°C) maar op een paar dagen warmt ons huis niet echt op: binnen blijven we nog steeds onder de 19°C.
Dat is te doen... behalve als je uit de douche komt!😉

Ik zal dus heel blij zijn als Bart Mignolet binnenkort zorgt dat we de verwarming kunnen aanzetten!

2 opmerkingen:

  1. Roger verbetert me: het dorpsfeest ging niet door op het dorpsplein maar in een feesttent iets verder opgesteld!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nadat mijn vriend van een jaar het met me had uitgemaakt, kon ik nauwelijks praten zonder te huilen. Ik voelde me verblind en wist niet wat ik moest doen. Ik wist niet of ik hem terug kon krijgen en de angst was ondraaglijk. Ik zocht het internet af en na het lezen van talloze artikelen en websites over spreuken, kwam ik Heer Zakuza nummer + 1 (740) 573-9483 tegen. Ik wilde onze relatie terug en daarom wilde ik ervoor zorgen dat ik alle mogelijke begeleiding en middelen had om dat te doen. Heer Zakuza verzekerde me dat mijn vriend bij me terug zou komen. Dus ik volgde de instructies en plannen die Heer Zakuza voor me had opgesteld en binnen 48 uur waren we weer bij elkaar en we zijn zo verliefd! Ik weet dat het niet altijd zo snel gebeurt, maar Heer Zakuza zei dat hij spreuken effectief zijn en dat deed het ook! Ik ben zo dankbaar en ik kan zeggen dat als je het uitgemaakt hebt en die persoon terug wilt krijgen, Heer Zakuza de beste is! Ik zal nooit vergeten hoeveel hij me heeft geholpen! E-mail hem nu via: lordzakuza7@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen