woensdag 4 september 2019

Gefragmenteerde vergadering

Vandaag om 14 uur vergadering van de werkgroep WO I-II.
Roger en ik moesten jammer genoeg al om 14:30 uur de vergadering verlaten.
Gisterenavond kregen we immers een telefoontje van straatgenoot T.
Hij vertelde ons dat hij zich had vergist: de bedoeling was niet dat we zijn kleinzoon L. om 15:55 uur zouden afhalen zoals hij ons eerst had gevraagd, wel om 14:55 uur.

We reden naar Tongeren waar we op het immense terrein van die school (Pibo) meteen een parkeerplaats vonden, we gingen naar het onthaal waar ons werd verteld dat de leerlingen pas om 15:05 uur zouden vrij zijn en besloten ondertussen een wandelingetje te maken op het terrein.

We herinnerden ons dat we jaren geleden al eens in die school waren beland tijdens een wandeling. Weer vonden we het gebouwencomplex enorm uitgebreid en boeiend.

Iets over 15:05 uur kwam L. eraan, die ons meteen herkende. We reden met hem naar Heers en zetten hem af bij zijn grootouders. Onderweg was L. vooral bezig met zijn smartphone maar ik vroeg hem toch of hij dan geen vrije middag had op woensdag. Blijkbaar niet.

Nadat we nog even naar L. en zijn oma V. hadden gewuifd, reden we terug naar de vergadering waar we om 15:30 uur aankwamen.

Elie was zo vriendelijk voor ons de voornaamste genomen beslissingen door te nemen. Vanaf volgende week maandag verrichten we vooral opzoekingswerk, wat wel boeiend wordt, vermoed ik.

Iets over 16 uur was de vergadering afgelopen. We reden naar huis waar ik eerst een mail van zus Bie beantwoordde en daarna even belde met mijn moeder Nany (mijn vader is 43 jaar geleden overleden op 4 september). Nany had het echter vooral over haar vermoeidheid van de laatste dagen... en over de trappen naar haar flat die haar beginnen parten te spelen. Ze moet nu op de eerste verdieping even op adem komen voor ze verder naar haar tweede verdieping klimt. Ze hoopte dat het voorbijgaand zou zijn maar ik begin te vrezen dat ze echt te oud wordt voor een flat zonder lift!

Ook nog even gechat met Wiemla. Jef, haar echtgenoot, verjaart vandaag.
Ze vertelde me echter ook dat een jeugdvriend van haar kinderen (dus ook van Debby) zelfmoord had gepleegd  ten gevolge van zijn echtscheiding. Vreselijk!

Na ons avondmaal (groentesoep, courgette met ui, look, basilicum en rozemarijn en lamsvlees), nog een wasje en een uurtje lectuur keek ik met Roger naar de eerste aflevering van "Bancroft". Spannend: ik denk dat we morgen verder zullen kijken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten