dinsdag 17 september 2019

Koken

De vertaling is geleverd en ik heb bij wijze van ontspanning nog even gekeken naar "Je t'aime etc.".

Rond 17 uur had ik het vertaalwerk even onderbroken om te koken. Ik doe dat graag maar deze keer had ik toch weer het gevoel dat ik als vrouw nooit kan "doorwerken" omdat ik ook voor die huishoudelijke taken moet zorgen. Maar kom, het was koken en niet schoonmaken.

Wat ik heb klaargemaakt is het gevolg van een vraag van Roger vorige donderdag bij dochterlief. We aten toen wortels en erwtjes. Roger vroeg ineens: 'Zouden wortels en kikkererwten bij elkaar passen?'
Wat mij eraan herinnerde dat bij de groenten die je geeft bij couscous vaak wortelen, courgette, paprika, enzovoort... en kikkererwten horen.

Dat bracht me op een idee: deze avond liet ik een paprika, een dikke wortel, een ui, twee teentjes knoflook, een beetje gezeefde tomaten en 250 gram stoofvlees sudderen met wat kruiden. Heel gemakkelijk, want terwijl het eten gaarde, kon ik verder vertalen.
Eerst wilde ik er couscous bij serveren maar dat bleek overbodig.

We aten eerst een restje van gisteren (dat nog lekkerder bleek dan gisteren) en besloten geen couscous klaar te maken omdat we dan waarschijnlijk het gerecht van vandaag niet zouden op krijgen.

Terwijl ik ons "voorgerecht" at (dus het kliekje van gisteren) viel me weer op dat in die bereiding die zoete aardappel helemaal niet meer te zoet proefde. Misschien moet ik nog meer gerechten proberen klaar te maken met zoete aardappelen?

1 opmerking:

  1. Nadat mijn vriend van een jaar het met me had uitgemaakt, kon ik nauwelijks praten zonder te huilen. Ik voelde me verblind en wist niet wat ik moest doen. Ik wist niet of ik hem terug kon krijgen en de angst was ondraaglijk. Ik zocht het internet af en na het lezen van talloze artikelen en websites over spreuken, kwam ik Heer Zakuza nummer + 1 (740) 573-9483 tegen. Ik wilde onze relatie terug en daarom wilde ik ervoor zorgen dat ik alle mogelijke begeleiding en middelen had om dat te doen. Heer Zakuza verzekerde me dat mijn vriend bij me terug zou komen. Dus ik volgde de instructies en plannen die Heer Zakuza voor me had opgesteld en binnen 48 uur waren we weer bij elkaar en we zijn zo verliefd! Ik weet dat het niet altijd zo snel gebeurt, maar Heer Zakuza zei dat hij spreuken effectief zijn en dat deed het ook! Ik ben zo dankbaar en ik kan zeggen dat als je het uitgemaakt hebt en die persoon terug wilt krijgen, Heer Zakuza de beste is! Ik zal nooit vergeten hoeveel hij me heeft geholpen! E-mail hem nu via: lordzakuza7@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen