maandag 16 september 2019

"De premier" onder andere

Roger wilde naar de "Action"  vandaag. Voor grote afsluitbare dozen, om er in het poortgebouw de nieuwe notenoogst in te bewaren zodat er geen eekhoorns, muizen (of ratten?), motten of welke dieren dan ook aan geraken.

Hoewel ik over het algemeen niet graag shop, kom ik graag in die winkel. En... in het voorbijgaan zag ik er deze keer, voor enkele euro's,  een zwarte blouse liggen die ik meteen in ons mandje legde. Ik wilde immers al lang zoiets kopen... maar er naar op zoek gaan was dan weer te veel voor mij!


Daarna maakten we, ondanks de dreigende lucht, onze dagelijkse wandeling in Borgloon. Waar steeds meer winkels verdwijnen. Jammer, want het is een aangenaam stadje om te kuieren.

Weer hadden we heel veel geluk: het begon pas te regenen toen we terug thuis waren.

Na ons avondeten en nog een beetje lectuur was het tijd om verder te kijken naar "De premier".

Maar misschien moet ik eerst noteren wat we aten. Ik had immers weer iets in elkaar geflanst met zaken die we nog in huis hadden en - hoewel het iets te veel vocht bevatte: volgende keer doe ik er minder bouillon in - bleek het resultaat weer heel lekker. Ik bakte een venkelknol, een ui, een zoete aardappel (alle drie in blokjes verdeeld), 200 gram spekblokjes en twee teentjes look aan in olijfolie en liet alles daarna een poosje sudderen in een beetje bouillon waar ik peper, kurkuma en koriander aan toevoegde.

En dan "De premier". Spannend, akelig (ik heb af en toe in mezelf moeten herhalen: het is maar film, Jessy!) maar het einde vond ik wat te abrupt.
Roger zei: 'Alsof het geld op was'. Ik dacht: 'Alsof de tijd op was, want anders hadden ze er een televisieserie moeten van maken'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten