zondag 22 september 2019

Tajine

Het is dus pas na ons avondeten dat ik las dat vandaag in Batsheers de oogstfeesten plaatsvonden. Een blik op het gemeentelijk infoblad bevestigde dat... en ik heb in mijn dagboeken teruggevonden dat die feesten vroeger ook al soms in september waren gepland. In mijn herinneringen was het echter altijd oktober tot enkele jaren geleden. Stom, maar kom...

Ik wilde het nu echter hebben over dat avondmaal.

Eindelijk maakte ik iets klaar in die teruggekregen tajine. Ik had enkele recepten gevonden (online natuurlijk) maar die echt volgen deed ik niet (doe ik zelden trouwens).
Met wat ik in huis had en geïnspireerd door die lectuur, heb ik echter iets klaargemaakt dat Roger en ik heel lekker vonden (hieronder zal ik me proberen te herinneren wat ik allemaal in die tajine had gedaan). 

Ik stelde me onlangs de vraag of een tajine beter keukengerei is dan een stoofpot. Wel, ik had deze avond de indruk dat het stoofvlees, dat ik onder andere gebruikte, sneller gaar was dan in onze stoofpot. Hoewel Roger en ik vonden dat het ietsje langer had mogen garen... dus zou ik eigenlijk eens ongeveer hetzelfde moeten klaarmaken in onze gewone stoofpot.

Ik schreef hierboven "ongeveer", want ik heb de gebruikte ingrediënten niet meteen opgeschreven. Even nadenken.
Er was uiteraard stoofvlees, gegaard (samen met al de rest) in olijfolie, plus rode paprika, ui, look, gedroogde abrikozen, kikkererwten, zout, peper, kaneel, komijn, honig en kruidnagel. 

De volgende keer dat ik iets dergelijks klaarmaak, doe ik het in onze stoofpot!

3 opmerkingen:

  1. Oei, ik vergat een heel belangrijk ingrediënt (anders was alles waarschijnlijk aangebrand geweest): tomatenblokjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Verouderd woord.
    http://letmegooglethat.com/?q=honig+of+honing

    BeantwoordenVerwijderen