zaterdag 8 oktober 2022

Le baron de l'écluse

Opnieuw een heel rustige dag met toch twee hoogtepunten. Ik luisterde naar een interview met de Franse dokter Jean-Pierre Willem die het onder andere had over de relatie reukverlies/covid en alzheimer. Ik herinnerde me dat Nany al jaren geleden haar reukvermogen had verloren (maar eigenaardig wordt er nog steeds niet over "alzheimer" gerept in verband met haar verwardheid). Het was een heel interessante uitleg. 

Terzijde even iets anders dat me opviel in dat gesprek: die dokter Willem is afkomstig uit de Franse Ardennen en hij sprak "covid" uit als "cowid". Ik dacht dat Fransen de "w" niet konden uitspreken (ze noemen een "BMW" bijvoorbeeld een "BM double V" en spreken "wagon"  uit als "vagon"). Maar blijkbaar zijn de Ardennezen daarop een uitzondering. 

Deze avond keek ik voor de zoveelste keer naar "Le baron de l'écluse" met Jean Gabin, gebaseerd op een novelle van Simenon. Ik weet echt niet hoeveel keer ik die film al heb gezien (zelfs één keer samen met mijn leerlingen in Antwerpen) maar ik heb er opnieuw enorm van genoten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten