woensdag 5 oktober 2022

Onze oogarts

Een bezoek aan de oogarts vandaag. Roger en ik hebben allebei een beginnende cataract (en ik glaucoom) maar, zo zegt onze oogarts (van de "oude school", zoals hij zichzelf bestempelt), dat hoeft zeker nog niet meteen een operatie te betekenen. Met veel geduld gaf hij ons een vrij wetenschappelijke uitleg over de evolutie van (nucleair) cataract en over wanneer een operatie wel moet overwogen worden. Hij vertelde ons dat, volgens hem, tegenwoordig veel te snel een operatie wordt aangeraden, onder het mom van "anders word je blind". 

Ik heb het al gezegd, onze oogarts is 80 jaar en gepensioneerd (dat betekent dat hij nog maar enkele patiënten heeft behouden). Ik vrees echt de dag dat hij ermee ophoudt en dat we zullen aangewezen zijn op een groepspraktijk van oogartsen (want je vindt blijkbaar niets anders meer)! 

Onze oogarts heeft net dezelfde oogproblemen als ik en uiteraard kan hij zijn ogen niet zelf onderzoeken. Dus moet hij wel om de zoveel maanden op consultatie bij een andere nog praktiserende arts - dus in een oogartsenpraktijk - en hij lijkt daar helemaal niet tevreden over te zijn! Dat belooft voor later (want ik vermoed dat hij, als kenner, wel de beste mogelijke keuze heeft gemaakt)!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten