dinsdag 19 oktober 2010

Borgloon en Kuttekoven

Deze avond regent het (deze ochtend ook) maar door de dag was het prachtig herfstweer: een beetje zon, veel wolken die voor een prachtige lucht zorgden, en een lauwe temperatuur.

We maakten een wandeling van Borgloon naar Kuttekoven en terug. Vertrokken aan de stroopfabriek en volgden de vroegere spoorwegberm.

PA196222

PA196209

PA196210

 

PA196211 (Foto’s Roger. Op de laatste foto een zicht op Borgloon in de verte)

Onderweg ontmoetten we maar twee mensen die hun hond uitlieten, raapte Roger noten (alsof we er niet voldoende hebben in onze tuin) en bewonderde ik de bijna verdorde meidoornbessen. We ontmoetten ook nog appelen aan een boom, waarvan we de naam niet kenden, maar helaas geen enkele tak hing over het pad.

In het piepkleine Kuttekoven kwam de wandelweg uit vlak bij taverne De Klee. Goed gezien: zo kunnen de wandelaars meteen hun dorst lessen!:-)

PA196212

PA196214 (Foto’s Roger)

Maar er blijken heel weinig wandelaars te zijn, en ik vermoed dat de meesten, net zoals wij, hun weg verderzetten.
Want we liepen terug naar Borgloon, via velden. Ik denk dat nu alle akkers geoogst zijn. Tot voor kort bleef de maïs nog staan, maar nu blijkt die binnengehaald.

IMG_0990 (Foto Roger)

Op  een zeker ogenblik liepen we langs een ingerichte pick-nick-plek , zoals er zoveel zijn in de buurt… En de borden stonden klaar! :-)

PA196216 (Foto Roger)

Na ongeveer 75 minuten wandelen, kwamen we weer in Borgloon aan, waar we de eerste obligate Haloween-versieringen aan de ramen zagen.

PA196218 (Foto Roger)

Eerlijk gezegd, ik begrijp niet dat iemand zich daarmee bezig houdt, maar ‘ieder zijn gedacht’ natuurlijk!

Naar de auto lopen vergde nog ongeveer een kwartier, en vermits we daar vlakbij de Aldi waren, zijn we nog even gaan winkelen. Roger wilde immers mosselen eten deze avond.

Telkens als we die eten, is het voor mij ‘rustavond’: Roger maakt die zelf klaar, volgens een geheim recept. En we hebben ervan genoten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten