zondag 10 oktober 2010

Weddingschap

PA096116 (Mombeekvallei, foto Roger)

Toen we gisteren van Gors-Opleeuw naar Zammelen en terug wandelden  door de Mombeekvallei, zagen we onder weg kweepeerbomen en appelbomen. Maar in Zammelen zelf, vlak bij de kerk, merkten we op de grond gevallen vreemde vruchten. Roger dacht onmiddellijk dat het notenbolsters waren, maar daarvoor vonden we ze te groot. Het leken wel tennisballen. Toen we de ‘bolster’ opendeden, kwamen we terecht bij dradig vruchtvlees dat een geur van citroen verspreidde en daaronder troffen we een dikke pit aan. We vroegen ons echt af om welke vrucht het dan wel ging.

P1130890

 

P1130891

P1130892

P1130894 (Foto’s Roger)

We spraken af dat we op het Internet zouden zoeken welke vrucht dat wel was, en dat degene die het eerst de oplossing had gevonden van de andere een bak bier zou krijgen. Een weddingschap dus!:-)

En daarom wilde ik gisteren nog geen foto’s van de vrucht ‘publiceren’: dan zouden wij een voorsprong gehad hebben (stel je voor dat bijvoorbeeld een van onze ‘kindjes’ wist hoe die heet!).

Na ons ontbijt deze ochtend vond ik al een poging tot verheldering vanwege onze vrienden. Maar de mango waar zij aan dachten, achtte ik niet geloofwaardig in onze contreien. Ik googelde even en ja, Roger bleek gelijk te hebben gehad: het gaat om een zwarte walnoot!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten