vrijdag 15 oktober 2010

Engelmanshoven

Deze avond regent het, maar tijdens de dag bleef het droog en was de temperatuur echt te doen (rond de 12-13°C en windstil). We gingen dus weer een uurtje wandelen.
Eerst wilde Roger nog wat duidelijkere foto’s maken van de doornappels in de buurt van de kapel van Heers.

PA156149

PA156151 

PA156154 (Foto’s Roger)

We ontmoetten er een oude vrouw die beweerde dat ze daar geregeld kwam wandelen, maar nooit na 19 uur: ‘Dan zitten er te veel blowende en spuitende junkies rond de kapel!’. Misschien moeten we eens nagaan of dat waar is en of het niet gewoon om vrijende koppeltjes gaat? Ik heb op de heemkundige kring van Groot Heers immers gehoord dat dit de uitverkoren vrij-plek was voor de jeugd van onze generatie! Misschien is dat nu nog het geval?

Daarna volgde onze eigenlijke wandeling, in Engelmanshoven, waar we aan een kapel de velden en de bossen inliepen. Enkele impressies:

PA156164

PA156159

PA156163

PA156167 (Foto’s Roger)

In de buurt waar bovenstaande foto is genomen, hoorden we jagers schieten. En ik moest terugdenken aan wat mijn ‘nonkel’ Ludo ooit vertelde: als jagers loslopende katten tegenkomen, schieten ze die dood. Ik vermoed dus dat onze kat Osama het slachtoffer is geweest van een jager. Tja, maar ‘Katje’ had zelfs geen jager nodig om naar de eeuwige jachtvelden te verhuizen!:-(

En nu, na onze avondmaaltijd, zijn we rustig een glaasje aan het drinken. Een Trappist voor mij, maar voor Roger een glaasje Oloroso! Wedden dat hij daarbij terugdenkt aan onze reis in juli?

PA156145 (Foto Roger)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten