maandag 18 oktober 2010

Savooikool met pesto

Roger eet heel graag savooikool (ik lust die ook wel, maar het is niet mijn geliefkoosde groente). Dus koop ik geregeld eens zo’n grote kool. Dat betekent wel dat ik bijna twee weken aan een stuk allerlei recepten met die kool moet bedenken: Roger houdt ook van afwisseling.

We hadden vorige week nog eens savooikool gekocht, hadden er al soep van gemaakt, een stamppot, enzovoort… Vandaag wilde ik het laatste stuk opgebruiken (dat is niet gelukt: ik zal overmorgen nog een ander recept moeten bedenken) en ik herinnerde me dat ik ooit, lang geleden, savooikool had gecombineerd met pesto en dat die bereiding echt meeviel.

Deze avond heb ik weer dat gerecht klaargemaakt. Ongelooflijk eenvoudig, snel klaar en superlekker!

Voor ons beiden heb ik gebruikt:

- 1 potje pesto (toen ik nog een kruidentuin had, maakte ik die zelf klaar, maar eigenlijk vind ik de bokalen in de handel even lekker)

- savooikool in slierten gesneden (hoeveelheid naar believen)

- spaghetti of andere deegwaren

- gerookte zalm (ik neem 200 gram voor ons beiden)

- geraspte kaas naar believen

En zo maak ik het klaar:

- terwijl de deegwaren koken (al dente), laat ik de savooireepjes sudderen in een heel klein beetje olijfolie (heel weinig want in de pesto zelf zit al veel olie)

- ik meng de gare savooi met de deegwaren, voeg er de pesto aan toe en dien op met reepjes gerookte zalm en geraspte kaas.

En dat smaakt heerlijk!

3 opmerkingen:

  1. Dank je om dit te delen.
    Het was heerlijk en een nieuwe ervaring.
    Ik heb je recept op mijn blog gedeeld en verwijst naar je blog! Hoop dat dit mag?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Blij dat je er iets aan had! En uiteraard vind ik het goed dat je het recept plaatst en gebruikt! En bedankt voor de link trouwens!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oei, ik vergat te vragen: kun je mij een link bezorgen naar jouw blog?

    BeantwoordenVerwijderen