dinsdag 11 oktober 2011

Politiek en ik

Voordat Roger mij een beetje wegwijs maakte in de politiek begreep ik er niets van. Met reden: mijn vader hield me daar altijd ver vandaan, want zijn dochter zou anders wel eens vlaamsgezind kunnen worden!

Ik hoorde en las vandaag over het regeringsakkoord dat eindelijk werd bereikt in wat nog ons landje is, en ondanks mijn eigenlijke onwetendheid, had ik hetzelfde gevoel als de puber die ik ooit was toen die vroeg om meer zakgeld, en mijn vader daaraan tegemoet kwam, maar erbij zei dat ik voortaan van dat zakgeld mijn eigen schoenen moest kopen (misschien is het daarom dat ik niet graag op schoenenjacht ga, en niet graag winkel in het algemeen?).

Wat er ook van zij, ik heb Di Rupo niet tot het einde kunnen aanhoren. Begrijpt hij zelf wel wat hij in het Nederlands debiteert? En nee, ik bedoel echt niet zijn accent! Ik ben de eerste om iemand zijn accent te verontschuldigen aangezien dat ook mijn probleem was, en soms nog is volgens sommige mensen.

Roger had mij al in het lang en het breed uitgelegd waarom gelijktijdige verkiezingen nefast waren (wat dus desondanks in dat akkoord staat), maar, met mijn geheugen dat niet auditief is, wilde ik die argumenten wel eens lezen. En deze avond ging ik even op zoek en vond eindelijk de uitleg hier: http://www.brusselsjournal.com/node/4850

Geen opmerkingen:

Een reactie posten