woensdag 12 oktober 2011

Elena steunt op haar voetjes

Het was weer Elenasit-dag vandaag. En ze was de hele dag in een supergoed humeur. Al toen we haar bij Lutti afhaalden, was ze heel druk aan het “praten”, aan het gesticuleren en lachte ze veel. Het is duidelijk dat ze probeert de grotere Thibault en Elien na te doen. En eenmaal thuis heeft ze heel goed gegeten, veel gespeeld, en toch voldoende geslapen.

PA129566 Foto Roger

Lutti vertelde me dat ze zich nu helemaal rechttrekt aan de spijlen van een box, aan de rand van een stoel enzovoort.

En dat hebben we “thuis” ook gemerkt. Op een zeker ogenblik stond ze recht aan de salontafel.

PA129568

PA129569 Foto’s Roger

En later, toen Elvira haar les was gaan geven, terwijl Geert zijn Spaanse les volgde, en nadat Zeger (die was afgekomen), Roger en ik gegeten hadden, terwijl Zeger van alles voor Roger regelde op onze netbook…

PA129571 Foto Roger

… Was Elena onder de tafel gekropen. Ze speelde met een leeg plastic flesje Fanta (oké, weer gratis reclame, Zeger! Glimlach En ik vraag me soms af waarom er speelgoed wordt gekocht voor baby’s en peuters: Elena vond deze avond dat flesje én een reclameblaadje veel boeiender dan al haar spelletjes). Toen ze dat flesje echter te ver van zich had laten rollen, wilde ik haar helpen en kroop zelf onder de tafel. Ze pakte meteen mijn haren vast en trok zich eraan recht. En dan begon ze te stappen, mij verplichtend van onder de tafel te kruipen. En kraaien dat ze deed! Maar ondertussen bleef ze zo fel trekken dat het serieus pijn deed én dat er plukjes van mijn al schaarse haren op het tapijt kwamen te liggen. En toch kon ik niet anders dan lachen: Elena leek zo fier!

Toen ik me eindelijk kon verlossen uit haar handjes viel ze op haar achterwerk, om dan, in een soepele beweging op haar knieën te gaan zitten. En een poosje verder te kruipen op knieën en handen. Het lijkt erop dat ze tegelijk zal leren lopen én kruipen in plaats van sluipen!Glimlach

Rond 22:30 uur kwamen Geert en Elvira thuis (ik heb een doodmoeë Elena rond 21:30 uur naar dromenland gebracht) en Zeger en wij reden (Zeger op zijn fiets) naar huis. Niet voordat ik hen eraan herinnerd had (maar dat bleek niet nodig) dat morgen Hendrik 34 jaar wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten