dinsdag 18 oktober 2011

Een gesluierde vrouw in Heers

De titel hierboven is een beetje misleidend, ik geef het toe. In feite zagen we ze terloops de AD-Delhaize buitenkomen, de man in djellaba en zijn vrouw van wie je enkel de ogen zag. Mijn vriendin uit Brussel vertelt me dat je ze daar vaak ziet, die gekostumeerde vrouwen, maar ik dacht dat we hier, op de buiten, gespaard waren gebleven van  zulke extremen!

Op de foto die Roger maakte (stiekem en van vrij ver) zie je ze van op de rug terwijl ze hun auto laden, en dat geeft dus  niet goed weer wat ons zo schokte.

 PA189783pTwee geïntegreerde moslims” (foto Roger)

We waren in de hoofdgemeente Heers omdat Roger daar zijn fotograferen van gebouwen voortzette. We liepen er naartoe via de Vijverstraat die langs het park van het kasteel van Heers loopt. En het was zo koud dat ik voor het eerst een winterjas aantrok, én handschoenen. De mooie berenklauw langs de weg stond vaak heel hoog!

Heers, Vijverstraat. Het tweede huis links (met witte gevel) is het huis van Cindy Creemers

PA189763 Foto’s Roger

Heers vind ik niet het mooiste dorp, maar er staan wel enkele mooie gebouwen. En ik vermoed dat ik volgende foto’s ervan wel mag publiceren:

Heers: Onze-Lieve_Vrouwkapel, Paardskerkhofstraat z.n.

Heers, Steenweg 146: huis van goeverneur Louis Roppe, thans bibliotheek

Heers, Steenweg: voormalige rijkswachtkazerne

Heers, Nieuwe Steenweg 30: kapel de Heusch

Heers, Nieuwe Steenweg 35: voormalige U-vormige hoeve, thans feestzaal

Heers, Weerstanderstraat 3: voormalige pastorie

Heers, Weerstanderstraat 1: Sint-Martinuskerk

Op het kerkhof van Heers: grafkapel en grafsteen van de burggraven Desmaisières Foto’s Roger

Onze wandeling ging weer langs het kerkhof, zoals de laatste foto getuigt. Daar ontmoetten we een man die zag dat Roger keek naar de onlangs vervangen koperen afvoerbuizen en die ons aansprak. Hij beaamde Roger zijn vermoeden: de koperen buizen waren gestolen geweest. Hetzelfde hebben we ooit gezien in Kerniel. Die man vertelde ons ook dat er in Heers serieus aan drughandel werd gedaan. Het is niet de eerste keer dat we zoiets horen! En zeggen dat je als ouder denkt dat je kinderen meer gevaar lopen in een stad dan in zulk boerendorp om verslaafd te geraken! Bedroefde emoticon

Geen opmerkingen:

Een reactie posten