zondag 18 maart 2012

Literair ontbijt met de KVLS

Om 9 uur 30 deze ochtend (en dat is vroeg voor ons op een zondag!) werden we verwacht in De Ploeg in Diepenbeek. Daar organiseerde de KVLS een literair ontbijt.
Een zeer uitgebreid en gevarieerd ontbijtbuffet wachtte ons op: fruitsap, koffie, thee, verschillende soorten brood en broodjes, croissants, chocoladebroodjes, kaas, fijne vleeswaren, jam, fruit, tomaten, komkommers, eieren en spek. Echt heel lekker! Maar natuurlijk veel te veel voor mij: ik heb er twee maaltijden van gemaakt, met twee uren tussen.

Er werd gezellig gekeuveld, maar ook - daarom heette het “literair” - voorgelezen. Heel mooie, ontroerende  gedichten. Onder andere serene, spirituele en ingetogen teksten over kinderen en overlijden, uiteraard als hommage aan de pas verongelukte schoolkinderen, maar ook voor alle kinderen en ouders die geconfronteerd worden met de dood. Ik heb er echt van genoten en vond het vroege ontwaken dus de moeite waard.

Rond 12 uur 30 waren we weer thuis. Nog voor we daarna even gingen wandelen (zie volgende post), heeft Roger de foto’s die hij gemaakt had op zijn PC geladen. Ik serveer er hier enkele:

Diepenbeek, in 'De Ploeg': literair ontbijt van de KVLS Foto Roger

Diepenbeek, in 'De Ploeg': literair ontbijt van de KVLS Eigen foto

Diepenbeek, in 'De Ploeg': literair ontbijt van de KVLS Richard Rochus, Ingrid Lenaerts, Hanny Jacob-Verheul en echtgenoot (foto Roger)

Diepenbeek, in 'De Ploeg': literair ontbijt van de KVLS René Geldof (foto Roger)

Diepenbeek, in 'De Ploeg': literair ontbijt van de KVLS Yolande Lambrechts (foto Roger)

Diepenbeek, in 'De Ploeg': literair ontbijt van de KVLS Edith Oeyen (foto Roger)

Diepenbeek, in 'De Ploeg': literair ontbijt van de KVLS Micheline Cuypers (foto Roger)

Diepenbeek, in 'De Ploeg': literair ontbijt van de KVLS Emmy Swerts (foto Roger)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten