vrijdag 23 maart 2012

Waar ons belastinggeld naartoe gaat

Een prachtige lentedag vandaag (tot 20°C hier). In de tuin koolmeesjes die de kruik in- en uitvliegen, volop gezang van merels en mussen; een wandeling van iets minder dan een uur in Ovelingen, een gehucht van Gelinden,  hier en daar al wat bloesems, en in de verte soms het geroep van een of andere roofvogel. Dat maakt een mens zoals ik, die niet houdt van de winter, blij!

Na het avondeten nog een interessante vertaling die heel vlot ging,  een beetje lectuur (onder andere  stukjes herlezen uit “Koffie valt vaak verkeerd” van Martin Wings, en enkele gedichten uit “Het amalgaam van de tijd” van Ingrid Lenaerts), nog even gemaild met twee van de drie  “kindjes” en enkele stukjes gekopieerd uit dat schrijfsel van mij. Ik dacht dat mijn dag niet stuk kon!

Maar dan denk ik er ineens aan dat ik nog voor het einde van de maand die “btw-listing” opnieuw online, dus via die vreselijk gebruiksonvriendelijke overheidssite, moet proberen in te dienen!

Mijn humeur was “naar de vaantjes” (een mooie Antwerpse uitdrukking, waar ik de oorsprong niet van ken, maar die ik graag in onze Nederlandse taalrijkdom zou opgenomen willen zien).

En ik surfte een beetje, vooral naar al wat te maken heeft met belastingen.

Wisten jullie ook dat ons geld onder andere hier naartoe gaat?!

2 opmerkingen:

  1. Ja, Josiane....dat is nu iets dat wij hier al lang weten, al van in de tijd van Mobutu, die kwam zelfs met een leeg valiesje naar België om zijn centjes in te stoppen, en dat weten wij uit goede BRON !
    Fijn zonnig weekend hé ! En laat je niet ontmoedigen door al die uitspreken, het helpt toch niet !
    Kusje,
    Françoise

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Maar misschien verandert er niets juist omdat we het ons niet aantrekken!
      Kusje!

      Verwijderen