zondag 10 juni 2012

Coria

9 juni 2012

Nadat we een poosje hadden rondgelopen in Galisteo, stelde Roger voor nog eens naar Coria te rijden. Dat vond ik een uitstekend idee, want ik vind dat een betoverend stadje. Eva (de GPS) geraakte echter weer in de war: overal nieuwe wegen met zoveel mogelijk rotondes en afritten. Op gebied van wegenbouw heb ik toch echt de indruk dat er in Spanje met geld (van Europa?) gegooid wordt!

Maar we geraakten er, want ook op de aanwijzingen werd blijkbaar niet gekeken.

We gingen meteen het oude Coria binnen via een vroegere stadspoort.

P6091939 Foto Roger

We wandelden een hele tijd door de smalle straten en op de pleintjes.

P6091944 Foto Roger

Weer zagen we dat de afsluitingen (met tribunes) voor de stierenloop ter gelegenheid van de San Juan-feesten (van 23 tot en met 29 juni) klaarstonden.

P6091940 Foto Roger

En morgen, zo bleek, zou de processie voor Sacramentsdag uitgaan na de siësta. ‘Misschien waren we beter morgen gekomen’, zei Roger. Misschien… Maar zullen er dan geen parkeerproblemen zijn?

Coria is mooi: een kasteel, een mooie kerk, een paar paleizen…

P6091948 Foto Roger

en een kathedraal (15de-18de eeuw) waarin  ik stil word en bid.

P6091947

P6091949

P6091950

P6091951

P6091952 Foto’s Roger

Daarna reden we weer naar Malpartida de Plasencia. En raad eens wat er op onze kampeerplaats viel uit een zak van een van de jassen die Roger heeft meegebracht? Natuurlijk onze oorspronkelijke kurkentrekker! Ik vermoedde wel dat we die niet hadden achtergelaten! En ik had nog zo tegen Roger gezegd van maar 1 enkele jas mee te nemen! :-) Op dat gebied zijn we echt een tegennatuurlijk koppel: ik heb zeker twee keer minder spullen bij dan hij! :-)))

Maar kom, ik heb daardoor een nieuw woord geleerd: “sacacorchos”!

Deze avond hebben we weer in het restaurant gegeten. Daar gaat ons voornemen, ik weet het!!!

Weer elk een menu voor 9 euro. Roger nam linzensoep, gevolgd door albondigas  en een ijsje; ik gaspacho gevolgd door kip en twee sinaasappelen (die in mijn rugzak steken voor morgen: ik kreeg niets meer op na de kip), en in de prijs was weer een fles wijn en een fles gaseosa begrepen.

De eenzame Engelsman zat deze keer vlak naast ons tafeltje. Hij knikte vriendelijk goeiendag en ik merkte dat hij nu een i-pad bij zich had en dat hij duidelijk genoot van wat hij er allemaal op las.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten