dinsdag 23 oktober 2012

Jammer, geen foto’s van de twee mooie laatste dagen!

Gisteren en vandaag hadden we het druk met vertalen, wassen, opruimen, werken voor de KVLS – veel leden reageren op mijn herinneringsbrief door te betalen… of hun lidmaatschap op te zeggen, anderen schreven of mailden me dan weer dat ze bepaalde nummers van Oostland of van de Limburgse Monografie niet hadden ontvangen.

We hebben dus ook gezorgd voor het nasturen van die niet via de post ter bestemming geraakte  exemplaren, boodschappen gedaan,  vriendenmails beantwoord, uiteraard gekookt (vandaag was het Roger zijn beurt: we aten mosselen en ze waren heerlijk!), en toch wat gelezen  (wat mij betreft in het boek van Daniël dat me nog steeds enorm boeit, maar er lagen ook nog tijdschriften die we wilden doornemen). Gisteren avond waren we ergens uitgenodigd maar we  hadden niet toegezegd: ik wist dat het zo al te druk zou worden. 

Omdat ik wil dat Roger elke dag zijn beweging krijgt, maakte ik toch telkens tijd voor een wandeling van een klein uurtje. Gisteren in de velden rond Broekom en vandaag in Manshoven. De herfsttinten zijn nu op z’n mooist, de temperatuur echt zalig, maar we hebben jammer genoeg geen foto’s gemaakt.

Dat deden we ook niet van wat we op de binnenplaats vonden na onze boodschappen vandaag: de resten van een vogeltje (ingewanden en veren). Eerst dacht ik dat een kat dat “drama” had veroorzaakt maar zou het niet eerder een roofvogel zijn geweest? We zien er zoveel hier… En die resten lagen bovenop de  groene container, terwijl volgens ons een kat die vogel toch eerder op de grond zou hebben opgepeuzeld, of niet?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten