donderdag 4 oktober 2012

Weer een doodgewone dag

Na een regenachtige ochtend (en Roger die van alles opzocht in een boek over de bokkenrijders hier in Limburg), een droge namiddag en een wandeling, eerst op het kerkhof van Heers (Roger is allerlei zaken aan het opzoeken over zijn voorouders  in functie van zijn verre verwantschap met Mieke), daarna in Kerniel en uiteindelijk in Borgloon.

Na ons avondeten (echt lekker, al zeg ik het zelf: een stoofschotel van eigen makelij die ik al jaren niet meer had opgediend. In een volgende post geef ik het recept) heb ik nog een poosje zitten lezen – uiteraard met bittere chocolade smeltend op mijn tong. In de Bijbel (jawel, ik ben die voor de zoveelste keer aan het herlezen) en in een Maigret van Simenon. 

Daarna gezorgd voor de btw-aangifte. Dat lukte pas na drie keer proberen, en het lag niet aan mij: ik heb gewoon drie keer dezelfde procedure gevolgd voor mijn aangifte aanvaard werd. Ik krijg het echt op mijn heupen van die aangifte en zeker van de website van de overheid. Gebruiksvriendelijk is anders! Ik vermoed wel dat die site heel veel geld heeft gekost (belastinggeld dus). En deze keer moest ik btw bijbetalen (dus voorschieten aan de staat).

Daarna wilde ik verder lezen, maar aangezien ik aan mijn pc zat, en toch wat begon te surfen, vond ik op You Tube deeltjes van de film “Le baron de l’écluse” met Jean Gabin. Ik ben beginnen kijken en was tot voor vijf minuten nog naar allerlei uittreksels van films met die acteur aan het kijken. Een voorbeeld:

Roger en ik hebben die film zeker vijf keer bekeken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten