dinsdag 30 oktober 2012

Na een donkere dag: over digitalisatie, vertaling, openbaar vervoer en koolmezen

We hebben weer praktisch de hele dag regen gehad vandaag. Vermits ik moest vertalen (er zijn vandaag een aantal bladzijden meer binnengekomen die ik morgen, na nalezing, wil leveren), was dat voor mij niet zo erg maar Roger heeft de regen wel getrotseerd om naar Hasselt te rijden (met de bus). Hij ging er nieuwe te digitaliseren bladeren halen in het Rijksarchief. Toen hij terugkwam (ook met de bus dus) hoorde ik hem voor de allereerste keer iets positiefs zeggen over het openbaar vervoer: ‘Eigenlijk leuk je te laten rijden, de mensen te observeren en je daar van alles bij in te denken!’. Precies om die reden reis ik zo graag met trein, tram of bus!

Rond 16 uur laste ik een pauze in om samen met hem boodschappen te doen. Ongelooflijk hoe donker en koud het was! Het lijkt wel of de winter zich al in het land heeft geïnstalleerd! En toch viel me iets eigenaardigs op: er vliegen heel veel koolmezen rond in de buurt van ons terras en in het poortgebouw. Denken die nu al aan een nest bouwen?

Deze avond zorgde Roger weer voor een groot deel van het avondmaal zodat ik zo weinig mogelijk tijd zou “verliezen” en na het eten nog even kon lezen in de relax. En dat verpozen had ik inderdaad nodig!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten