zondag 3 februari 2013

Naar Kortessem en daarna naar Bommershoven voor het mosselfeest

Mijn verkoudheid lijkt bijna over, de zon scheen mooi deze middag en het waaide niet te fel. Ik vond het eindelijk nog eens tijd voor een wandeling. Roger stelde voor verder te zoeken naar merkwaardige gebouwen in Kortessem. Voorstel aanvaard en wij daar dus naartoe. Een parkeerplaats vinden ging moeilijk deze keer: overal auto’s en heel veel wandelaars, de meesten met wandelstokken. Er bleek een of andere georganiseerde wandeltocht aan de gang.

Toch hebben we de grote drukte kunnen vermijden (nadat we onze auto toch kwijt waren geraakt). De kou viel mee, we hebben een klein uurtje goed doorgestapt (en wat deed dat deugd!) en Roger heeft (denk ik) een mooie oogst aan foto’s bijeen gekiekt. Hij heeft ze nog niet opgeladen en ik kon ze dus niet bekijken (Roger is immers nog steeds bezig met zijn muziek). Zodra hij het wel heeft gedaan, kies ik er enkele uit om hier te plaatsen.

We hadden honger gekregen van de wandeling dus warmde ik thuis een restje preisoep van gisteren op.

Deze avond gingen we naar het halfjaarlijks mosselfeest in Bommershoven. Deze keer kon niemand van Rogers sibbe erbij zijn. Wel spraken we een hele poos met de nicht en aangetrouwde neef (in de betekenis van “kozijn”) van Roger. Wij hadden zowel niet zo denderend als heel goed nieuws te vertellen: de gezondheidstoestand van onze “familiezieke” en de geboorte van baby Matthias. Zij hadden dan weer slecht nieuws over de gezondheid van hun schoonbroer. Zoals Rogers nicht zei: we worden allemaal oud! Bedroefde emoticon

De mosselen waren weer lekker naar het schijnt (ikzelf had geopteerd voor een heerlijke koude schotel). Toen we naar huis reden, regende het weer en waaide het heel fel. We hebben dus geluk gehad deze middag!

2 opmerkingen:

  1. Wij volgen ook de restauratie van de boerderij aan het rondpunt ten zuiden van Kortessem. Ziet er tot nu toe goed uit. Het kasteel is in 1846 gebouwd. De toren zou ouder zijn. Het wordt ook het kasteel van dokter Roelants genoemd. De familie Roelants kocht het begin 1900. ev

    BeantwoordenVerwijderen