zondag 24 februari 2013

Slecht en goed nieuws

Luie zondag vandaag. Al bij het opstaan zagen we dat alles wit was en het heeft de hele dag verder gesneeuwd. Roger leek helemaal geen zin te hebben in een wandeling en ik heb niet aangedrongen: er stond weer een ijskoude Noordoostenwind. Dan maar wat gelummeld. Er moest nog iets veranderd worden aan de monografie, daar dus even voor gezorgd (en nu hopen dat Edith morgen het juiste bestand meeneemt naar de drukker!), wat gelezen, nog naar een aflevering van Star Trek gekeken, met mijn moeder gebeld die het ook te koud vond om buiten te komen, en online kruiswoordraadsels ingevuld. Een luie dag ja, maar ook een heel rustige dag en daar kan ik van genieten.

En dan wil ik deze avond hier even komen vertellen dat ik niet veel te melden heb en vind ik een reactie op een van mijn vorige berichten. Ik schrok: vriendin Liliane zo ziek? Het was toen al 22:30 uur en ik antwoordde spontaan dat ik morgen zou bellen, maar toch probeerde ik het deze avond nog. Ik viel op haar dochter (de schenkster van de muzikale uil). Het is inderdaad ernstig! Wat is er toch gaande in onze familie en vriendenkring? Ziektes alom!

Nu (en dat is het goede nieuws), onlangs kreeg ik een mail van het KVLS-lid dat onlangs nog vocht voor zijn leven… Hij schreef het berichtje zelf (niet zijn vrouw deze keer dus) en het zou de goede kant opgaan met hem! Glimlach 

Ik bleef echter versuft achter: nu weer die lieve Liliane van de kaart! Bedroefde emoticon

Ik had geen zin meer om te lezen of wat dan ook te doen… Maar besloot uiteindelijk even naar You Tube te surfen en te zien op wat ik zou uitkomen. Je gelooft het niet: het eerste waar ik op viel, was dit:

The Dubliners en onder andere Barney zaliger: weer herinneringen aan overleden vrienden!

Wat vriend Barney betreft, hebben we in zekere zin geluk: je vindt zoveel over hem op het Internet (en zelfs, zoals me nu gebeurde, als je er niet naar zoekt), maar andere overledenen zie je nog alleen terug in je herinneringen of in je dromen.

Dat doet me er aan denken dat we onlangs niet konden aanwezig zijn op een concert speciaal gegeven voor Anny De Ro zaliger en georganiseerd door haar zoon Sergio. Echt jammer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten