dinsdag 9 april 2013

Kortessem: wandelen in de regen!

Iets na 14:10 uur stelde Roger voor de bus richting Hasselt te nemen. Ik stond perplex: dat is de eerste keer dat hij zelf zulk voorstel doet!

Uiteraard vond ik dat een goed idee, maar ik moest wel heel snel handelen: normaal gezien zou ik toen aan mijn tweede maaltijd  beginnen, en onze bus moesten we halen om ongeveer 14:25 uur. Ik heb snel twee sneetjes droog brood en een banaan ingepakt, heb mijn wandelschoenen aangetrokken terwijl Roger mijn jas bijhaalde. En we waren net op tijd aan de bushalte. Terwijl we er naartoe stapten, vroeg ik aan Roger waar we eigenlijk zouden afstappen, want ik vermoedde wel dat onze bestemming niet weer Hasselt zou zijn. Glimlach Hij stelde Kortessem voor.

Toen we in Kortessem aankwamen, begon het heel fel te regenen. Toch hebben we daar bijna een uur rondgestapt (nadat ik eerst een sneetje brood en mijn banaan had gegeten en we waren gaan kijken waar en hoe laat we een bus terug hadden) en ik schrok van het drukke verkeer in dat dorp. De andere keren dat we daar waren, wandelden we immers iets buiten het centrum en daar was het veel rustiger. Het is eigenaardig: we rijden heel vaak langs die gemeente maar nooit was ik er mij in de auto van bewust dat het daar zo druk is!

Na een poosje waren we door en door nat en ik kreeg het erg koud. Ik had natuurlijk een muts moeten opzetten, maar na vorige zondag had ik (verkeerdelijk) de indruk dat de lente toch eindelijk in aantocht was! Roger stelde voor een café binnen te gaan. Waar we elk een aspergesoep aten. Lekker maar zoveel zouter dan wat ikzelf klaarmaak.

Op de bus terug naar huis viel ik bijna in slaap! Zeker toen die in Wellen een heel lange omleiding, zelfs via Berlingen, volgde naar Borgloon (ik vraag me wel af hoe mensen die in de buurt wonen van de niet bediende haltes thuis moesten geraken?). Kortom, ik voelde me heel uitgerust toen we thuiskwamen! Glimlach

Geen opmerkingen:

Een reactie posten