zondag 7 april 2013

Spring Fashion Weekend in Hasselt

We namen vandaag de bus van 13:19 uur naar Hasselt, waar we om 14 uur aankwamen en de bus terug wilden nemen om 18:03 uur.

De zon scheen krachtig, maar hier was het nog vrij koud, dus hadden we een warme jas aangetrokken… Blijkbaar was het in de stad echter stukken warmer dan daarbuiten: we kregen het na een poosje veel te warm. Het was er ook te druk naar onze zin (lag die hogere temperatuur misschien ook aan die volkstoeloop?).

Ongelooflijk die drukte: het krioelde er letterlijk van de opgedirkte mensen, de terrasjes zaten vol en alle winkels waren open. Deze avond las ik op het internet dat het ging om het “Spring Fashion”  koopjesweekend. Eigenlijk niets voor mij dus. Maar kom, als Roger voldoende beweging kreeg, was ik tevreden. Toch bleek hij na een poosje al die drukte ook beu te worden en zochten we rustigere plekjes, zoals bijvoorbeeld het Begijnhof, op.

P4073952

P4073953 Foto’s Roger

Het is niet het mooiste begijnhof dat ik ken, en ook de mooiste gebouwen die we later in rustiger straten zagen, zijn niet de allermooiste die we kennen.

P4073955

P4073956

P4073957

P4073958

P4073959 Foto’s Roger

We beseften weer dat Hasselt niet echt ons ding is. Aan wat dat precies ligt, daar kunnen we niet de vinger op leggen… Natuurlijk speelde vandaag die drukte mee, maar ook op minder drukke dagen heeft Hasselt ons zelden kunnen bekoren.

Na bijna anderhalf uur rondstappen, vonden we een plekje op een  bijna overvol terras (beschut en verwarmd: op dat gebied is de stad goed uitgerust, dat moet ik toegeven), dronken er een biertje terwijl we de mensen rondom ons gadesloegen; en al om 16:03 uur namen we de bus terug naar huis. Veel vroeger dan voorzien dus. Ik weet echt niet wat er gaande is met die stad maar we lijken er niet echt affiniteit mee te kunnen krijgen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten