donderdag 25 april 2013

Over renovaties, bloesems en politiek

Schitterend weer vandaag! En nog veel meer bloesems dan gisteren, dat zagen we terwijl we naar Borgloon reden waar we eindelijk die venstertabletten bestelden en een wenskaartje verstuurden (onmogelijk in ons dorp, wegens geen postbus meer: wat een gebrekkige service van de post!) naar mijn broertje die maandag 50 jaar wordt. Hoewel thuis een (gelukkig vrij korte) vertaling wachtte, maakten we daarna een wandeling. Roger wilde gaan kijken hoe het zat met de dakrenovatie van de tiendenschuur in Opheers en we liepen er naartoe via een fel klimmende binnen- (en soms holle) weg. 

P4254039 Foto Roger

Er werd druk gewerkt aan dat dak!

P4254041

P4254045 Foto’s Roger

Na ongeveer 50 minuten stappen kwamen we terug bij de auto die we aan het begin van Opheers hadden geparkeerd.

Thuis werkte ik mijn vertaling af, zorgde ik voor eten en  las daarna het “Journaal” van Mark Grammens. De allerlaatste editie: hij stopt ermee! Wat ik kan begrijpen gezien zijn leeftijd, maar ik zal dat “journaal” missen! Samen met Roger heeft Grammens mij een beetje wegwijs gemaakt in de politiek (als kind werden we daar thuis ver van weggehouden!).

Na nog wat boekhouding voor de KVLS, het bekijken van foto’s van Elena en Matthias (ik mis ze, net zoals ik onze “kindjes” mis!), surfte ik nog wat op het Internet. Ik kwam op deze tekst terecht. Zeggen dat ik me kort daarvoor afvroeg hoe het verder moest met de euro (naar aanleiding van onder andere een stukje van Grammens). Is dat toeval?

Nee, Hendrik (want ik hoor je al zeggen: ‘Je was daar waarschijnlijk gewoon mee bezig?’),  ik dacht daar toen niet meer aan, dus het was echt wat men noemt “puur toeval”! Glimlach

4 opmerkingen:

  1. Ik heb nooit beweerd dat toeval niet zou bestaan, integendeel, dat is eerder iets dat jij gelooft, denk ik.
    Hoewel ik noch het artikel in de "Dagelijkse Standaard", noch het artikel van Grammens gelezen heb, denk ik dat het in dit geval echter toch geen toeval is. Of noem je het ook toeval dat zowat alle media in Vlaanderen en Nederland vandaag over de troonswissel in Nederland berichtten? Het heeft gewoon dezelfde oorzaak (de troonswissel zelf), en zo zullen beide artikels over de euro ook wel dezelfde oorzaak hebben (de crisis?).

    P.S.: ik twijfelde tussen "troonwissel" en "troonwisseling", maar volgens Van Dale is het dus "troonswissel":
    http://www.vandale.nl/Troonswissel

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik was een beetje ironisch hé. Ik weet dat jij wel gelooft in toeval... maar ik eigenlijk niet.Daarom schreef ik dus: 'het was echt wat men noemt “puur toeval”', waarbij, ik geef het toe, ik misschien die "wat men noemt" meer had moeten accentueren.
    Bedankt voor de uitleg over troonwissel!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lees nog eens goed: niet troonwissel maar troonSwissel.

    BeantwoordenVerwijderen