donderdag 11 april 2013

Over werken, boodschappen doen en diëten

Ik heb praktisch de hele dag zitten vertalen en dat was lang geleden. Ik bedacht dat ik veel geluk heb dat ik thuis kan werken terwijl de meeste mensen daarvoor naar een andere locatie moeten en daar  uren doorbrengen met een job die vaak veel minder boeiend is. Na die dagtaak moeten ze nog snel, snel boodschappen doen, terwijl voor mij die boodschappen vandaag een welgekomen afwisseling vormden tussen twee uurtjes vertaalwerk door.

We gingen naar de hoofdgemeente Heers met de lijnbus, kochten voldoende voedingswaren voor enkele volgende dagen en namen  de bus terug naar ons dorp. Ik kwam wel niet terug met alles wat ik wilde kopen. Ik had diepvriescouscousgroenten op mijn boodschappenlijst staan, maar las op het etiket ervan dat die bewerkt waren met palmolie en die olie is absoluut niet ideaal voor Roger. Lamsvlees vond ik ook niet. In vervanging zal ik morgen dus maar een gewone Vlaamse stoofschotel klaarmaken, met heel veel uien (en, jawel, met heel mager vlees).

Het was niet echt koud, maar er stond een heel felle wind.

Na die onderbreking werkte ik verder, maar ik nam toch de tijd om even naar het nieuws te luisteren. Lang voor het in alle kranten verscheen en ze het erover hadden op de radio (televisie kijken we niet), had Roger mij onlangs verteld over die  suikercampagne betaald door Coca-Cola. Eigenlijk wilde ik daar gisteren al iets over schrijven, maar toen ontbrak de tijd.

Ook in de dieetvoorschriften die Roger vanuit het ziekenhuis meekreeg, hebben wij immers merknamen zien staan. Dat vinden we  niet kunnen en naar ons gevoel ondermijnt dat de geloofwaardigheid van diëtisten. Trouwens, al stroken die voorschriften ongeveer met wat ik Roger voorschotel, met sommige dingen ga ik niet akkoord. Je gelooft het niet… In de “goede” kolom staat ook “witte suiker, bruine suiker”, enzovoort! Ik ben geen zoetekauw, maar ik smaak wel wat suiker aangenaam maakt voor veel mensen (en van sommige zoete dingen kan ik heel soms genieten, bijvoorbeeld van Limburgse fruittaarten, pannenkoeken, en zeker van roomsoesjes) maar ik weet desondanks wel heel pertinent dat die niet in mijn eigen kolom “gezonde voedingswaren” zouden voorkomen!

Als roken via de maag gebeurde, zou “tabak” dan ook in de goede kolom van de diëtisten staan, gewoon omdat het lekker is en je dat dus af en toe mag gebruiken? Glimlach

Ik zal er maar van uitgaan van wel, er nog eentje opsteken, de laatste bladzijde voor deze avond vertalen en daarna genieten van een aflevering van Star Trek.

Eigenlijk tref ik het dat ik thuis kan werken! Nu, langs de andere kant, er is ook een serieus nadeel aan verbonden. Ik word betaald per productie en babbelen tijdens het werk betekent dus dat ik geld verlies.  Dat heeft Roger nog steeds niet door die meestal, net als ik druk aan het vertalen ben, tegen mij begint te praten! Glimlach Dat doet hij waarschijnlijk omdat hij op zulke momenten reminiscenties krijgt aan zijn werk op de bank? En dat het er daar zo aan toe ging? Inderdaad, per uur betaald worden heeft voor praters echt zijn voordelen! Al kan ik van Roger niet zeggen dat hij een prater is! Echt jammer dus dat hij net die momenten uitkiest om te praten! Glimlach

Nu heb ik echter zelf genoeg gepraat, ik moet nog heel even werken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten