vrijdag 7 maart 2014

Ik ben moe maar heel tevreden!

Toen ze deze ochtend om een flesjes vroeg, waren Elena en ik weer heel dikke vriendjes. Roger en ik zijn erin  geslaagd de kindjes daarna te laten verder slapen tot iets over 7:45 uur.

Vandaag ongeveer hetzelfde scenario als gisteren: spelen, dansen, naar liedjes luisteren (vooral van Elly en Rikkert; Elena was gefascineerd door het liedje “Zeg Mama”: ze wilde het telkens weer beluisteren), vertellen, tekenen en… eten. Elena weer vrij weinig, Matthias des te meer, ook omdat hij praktisch alles wat Elena overliet, naar binnen werkte.

Op deze mooie dag maakten we ook een lange wandeling door de velden. We zagen in het voorbijgaan onze schapen staan in de wei en verder een fazant, drie leeuweriken, enkele kievits en mooie planten.

P3070313

P3070314 Foto’s Roger: weet iemand wat dit is?

Elena heeft veel gelopen maar wilde uiteindelijk terug in haar buggy waarin ze in slaap viel. Matthias heeft vooral rondgekeken en gekraaid.

Later, ze waren pas klaar met hun vieruurtje, kwamen hun ouders ze afhalen. Wat een vreugde! We gebruikten nog samen het avondmaal, en zoals meestal nam Elena deze keer vrij veel van de soep en de Bourgondische stoofschotel.

Toen de kindjes eergisteren aankwamen, had Elena voor Roger en mij twee zelfgemaakte schilderijtjes bij. Ik hing ze gisteren op maar vandaag vond Elena ineens dat ik die weer van de kast moest halen: ‘Dat zijn schilderijen en je mag die niet ophangen!’ Daar  begreep ik niets van, maar ik haalde ze toch maar van de kastwand en legde ze op het salontafeltje. Deze avond viel mijn euro; ineens kwam ze de keuken binnengelopen met die schilderijtjes, overhandigde ze aan haar ouders: ‘Een cadeautje voor jullie!’. Recyclage? Glimlach Of… werd haar geleerd dat je een cadeautje geeft als je blij bent iemand te zien en vond ze dat ze dus ook haar ouders dat teken moest geven?

Daarna vertrokken ze. Ik was moe maar heel tevreden over de voorbije dagen. Roger en ik hebben nog wat opgeruimd, ik heb nog enkele facturen betaald en naar de foto’s van Roger gekeken: in een volgende post serveer ik enkele kiekjes van de voorbije dagen.

1 opmerking:

  1. Volgens Paul (de man van vriendin Liliane) zou die "plant" een (lege) distelzaaddoos kunnen zijn.

    BeantwoordenVerwijderen