donderdag 27 maart 2014

Niet te zieke Elena en trotse Matthias

Elena leek niet te fel af te zien van de wijnpokken vandaag (het was voor ons babysit-dag). Ze heeft gespeeld (ook buiten, met haar driewieler), gedanst, verteld, “gelezen”, liedjes verzonnen, filmpjes bekeken en uiteindelijk is ze in slaap gevallen voor de televisie terwijl Roger en ik boodschappen deden, Matthias aan zijn dutje toe was en haar mama lessen voorbereidde.

P3270124 Foto Roger

P3270083

P3270084 Eigen foto’s

Matthias werd wakker kort nadat we terugkwamen van de boodschappen… En terwijl hij werd verschoond gebeurde er iets speciaals. Hij wees constant naar een doos die in zijn kamer op de grond lag. Toen we hem daarop los lieten, bleek die doos zijn nieuwe schoenen te bevatten en toen we hem die schoenen aandeden, werd hij heel uitbundig. Fier (het zijn zijn eerste “stapschoenen”)?

Maar inderdaad, hij zet eindelijk al flink enkele stappen na elkaar!

Hij vindt dat verschonen niet meer zo aangenaam als vroeger… Hij beweegt dan zo fel dat ik hem bijna niet op de luiertafel kan houden! Zijn mama verklapte me de truc die zij gebruikt: ze laat hem aan het koordje van het uiltje, gekregen van “Tante Izzy”, trekken, hij luistert naar het muziekje en laat zich gewillig doen. Jammer genoeg hebben we daar geen foto van kunnen maken, tante Izzy! Het was zo schattig om te zien!

Na het vieruurtje (daar at Elena heel weinig van), nog een wandelingetje (en Elena, die in een buggy zat – maar er geregeld uitkwam om te lopen en te springen – “zegde” dat ze in een auto reed). Daarna heb ik voor het avondeten gezorgd (op vraag van Elena: zalm en champignonsaus na een soepje die ik in elkaar flanste  met een rest groentesoep en een rest bloemkool die ik in de koelkast van onze dochter vond).

Elena heeft opvallend goed gegeten. Matthias wilde zelf zijn soep eten, wat hem min of meer lukte… En gelukkig was hij daar zo druk mee bezig dat hij niet merkte dat wij al aan het hoofdgerecht toe waren, of hij had ook geëist daarvan te krijgen! Glimlach

P3270087 Eigen foto

Daarna was het badtijd.

P3270146

P3270144 Foto’s Roger

Roger en ik reden naar huis terwijl de kinderen nog knusjes een flesje melk dronken in de sofa, bij hun mama.
Thuis wachtten tientallen mails op antwoord, maar dat is een ander verhaal…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten