dinsdag 16 september 2014

Aalst (bij Sint-Truiden), Kerkom en Hoepertingen

Het was hier een poosje stil. Telkens weer vertellen dat ik heb schoongemaakt, vertaald, gelezen, gekookt, boodschappen gedaan, mails beantwoord, enzovoort, vond ik inderdaad te saai.

Op deze prachtige herfstdag was het hier niet echt anders maar we hebben wel tijd gemaakt voor een vrij lange wandeling waarbij we iets eigenaardigs ontdekten.

We reden naar Kerkom (om daar nog eens de molen te bekijken) en onderweg merkte Roger in Aalst een landwegje op dat, dachten we, de velden zou inlopen. In die holle weg zagen we een hol waar we ons van afvroegen van welk dier dat is (ik heb nog geen tijd gehad om Google te raadplegen). Roger dacht aan een das maar volgens mij is de toegang tot een dassenburcht meer verscholen. Hieronder een foto. Als iemand weet van welk dier dat hol is, graag een seintje!

P9161066  Foto Roger

Uiteindelijk kwamen we niet in velden uit, zoals ik had verwacht, maar bij een eigenaardig bosje. Uiteraard liepen we verder en we ontdekten op een open plek een heuvel die leek op een tumulus. Bovenop die heuvel troonde echter een schouw en dat deed Roger denken aan een militair domein dat niet meer in gebruik is.

 P9161059

P9161060

P9161061 Foto’s Roger

Dieper verscholen tussen de bomen vonden we ook een soort bunkertje:

P9161064 Foto Roger

We weten echt niet op welk domein we een klein uurtje hebben rondgelopen. Roger heeft het proberen op te zoeken via google maps, maar vond geen antwoord op onze vraag.

Dan reden we naar Kerkom, waar het eigenaardige huis vlak voor de kerk en palend aan het kerkhof opnieuw te koop blijkt te staan.

P9161069 Foto Roger

De molen (ons uiteindelijke doel) was zoals we ons herinnerden.

P9161067 Foto Roger

Omdat de brouwerij van Kerkom vandaag uitzonderlijk gesloten was, dronken we daarna nog een Maredsous in De Kluizenaar (in Hoepertingen, vlak naast de kapel van Helshoven).

P9161070

 P9161072 Foto’s Roger

Deze avond, na het koken, eten en mijn lectuuruurtje op papier, nog naar een aflevering van Star Trek gekeken die ik heel boeiend vond!

Hoewel ik (weer) sakkerde bij het schoonmaken van de keuken, was het alles bij elkaar dus weer een heel mooie dag!

1 opmerking:

  1. Iemand zegt me dat deze zin niet correct is:
    "Omdat de brouwerij van Kerkom vandaag uitzonderlijk gesloten was, dronken we daarna nog een Maredsous in De Kluizenaar".
    Het werd een over en weer betoog, maar ik ben nog altijd niet zeker dat de zin verkeerd is (al moet ik toegeven dat ik, gezien mijn Franse achtergrond, altijd twijfels heb bij dat moeilijke Nederlands!)

    BeantwoordenVerwijderen