dinsdag 30 september 2014

Oetersloven, onder andere

Vandaag werd onze tijd voornamelijk besteed aan vertalingen wat mij betreft, aan het digitaliseren van die Limburgse monografieën wat Roger betreft.

Toch pauzeerden we voor een “wandellus” van een klein uur rond de kapel van Oetersloven. Ondanks het “kunstwerk” dat nu naast de kapel pronkt en dat ik niet mooi vind, werd het een mooie, rustgevende wandeling bij prachtig weer. De appelpluk bleek aan de gang, in de bosjes langs het pad maakten vogels veel leven, een paar konijnen huppelden het pad over, en een eekhoorntje speelde verstoppertje. Maar voor de rest: volledige stilte.

P9301240

P9301241

P9301244

Een eekhoorntje verbergt zich in de boom Hier zit het eekhoorntje ergens verscholen in de boom

P9301247 Foto’s Roger

We gingen daarna even de kapel binnen.

P9301248

P9301249 Foto’s Roger

En reden naar huis via de “Canadawinning” die bleek volledig te staan verkommeren. Roger vernam van een “voorbijrijder” dat die hoeve onlangs zou verkocht zijn geweest voor meer dan 600.000 euro.

P9301250

P9301251

P9301252 Foto’s Roger

Thuis zorgde Roger voor een koude schotel terwijl ik nog wat vertaalwerk verrichtte. Tot ineens mijn muis niet meer werkte. Het werd zoeken naar een andere tussen al de rommel die wij bijhouden; en voor één keer ben ik blij dat Roger bijna alles verzamelt, want na een muis die helemaal niet werkte, eentje die echt stropte, nog een andere die ongelooflijk stroef bleek, vond hij uiteindelijk de deze waarmee ik vlot voort kon werken en voor deze post zorgen (met alle andere gevonden muizen zou dit onmogelijk zijn geweest).

Vandaag dus vrij veel gewerkt en toch ook een lange wandeling gemaakt: ik ben tevreden. Alleen vind ik maar geen tijd voor de schoonmaak. Roger (Modamske) en Kristien zouden normaal gezien volgende zondag komen eten, maar ze hebben onlangs afgezegd: ook zij hebben het veel te druk met hun werk. En, eerlijk gezegd, mij komt dat ook goed uit: het is te druk en ik krijg ons huis immers niet in orde tegen zondag!

We hebben vandaag weer veel geluk gehad: ik ging zopas een Trappist halen in het poortgebouw en merkte dat het pijpenstelen regent!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten