donderdag 25 september 2014

Koolhydratenarm dieet

Rond 19 uur kwamen Roger, Matthias en ik thuis van babysitten. Matthias logeert hier tot morgen omdat onthaalmoeder Lutti een dag vrij heeft genomen (onze dochter vertelde me dat ze dit weekend verjaart).

Ik gaf meteen Matthias zijn laatste fles melk in de hoop dat Roger me daarna nog kon helpen hem in bed te leggen. Mijn rug is immers nog steeds pijnlijk, Roger moest om 20 uur naar een vergadering van Heemkunde Groot Heers en ik zag er tegenop Matthias in m’n eentje naar boven te dragen. Helaas, na zijn half flesje bleek Matthias wakkerder dan ooit. Roger vertrok dus maar en ik zou wel zien hoe ik het oploste. Het heeft tot 21:15 uur geduurd voor ik Matthias in bed kreeg (we zijn samen de trappen opgeklauterd, zo hoefde ik hem niet te dragen) en dan nog bleef hij een paar minuten minuten heel hard huilen. Gelukkig viel hij daarna als een blok in slaap. Roger kwam terug rond 22 uur.

Nadat Matthias sliep, heb ik even de kranten online doorgenomen en weer ontdekte ik een stukje over die koolhydraten. Lees het zelf hier maar, jullie allemaal die mij uitlachen als ik ongeveer hetzelfde vertel (maar genuanceerder, want die tekst maakt geen onderscheid tussen koolhydraten met een hoge of lage glycemische index).

Uiteraard vond Elena het niet zo fijn dat zij niet mocht komen logeren maar dat hebben we goedgemaakt door vlak na school onder ons drietjes (Matthias sliep en zijn mama was thuis) naar de speeltuin te gaan. Ik had ook een vieruurtje bij voor haar: een drankje, wat koekjes en bananen. Ze heeft genoten!

Ik bekeek tussendoor wel even de ingrediënten van de “kinderkoekjes” die ik bijhad: tarwe, suiker, aardappelmeel en palmvet waren de voornaamste. Niet echt de gezondste, denk ik!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten