vrijdag 30 januari 2015

Vertalen en virtueel reizen

Praktisch de hele dag heb ik zitten vertalen voor de campinguitbater uit Aubigny. Het valt me op dat ik op een heel andere manier naar het Frans vertaal dan naar het Nederlands (wat nu het geval is). In het eerste geval zal ik veel sneller van de letterlijke tekst afwijken, nu heb ik te veel de neiging om te dicht bij de oorspronkelijke tekst te blijven. Wat natuurlijk veel meer werk met zich zal meebrengen bij het herlezen.
Maar ik geniet ervan. In feite maak ik tijdens dat werk een virtuele reis naar de streek van Aubigny, Bourges en Sancerre! Glimlach

Ik heb wel 10 andere (weer dringende) teksten moeten weigeren vandaag. Zes daarvan (ik heb ze slechts vluchtig bekeken, ik vermoed een tiental bladzijden in het totaal) waren tegen maandag; vier (die heb ik helemaal niet meer bekeken) tegen dinsdag. Dat is voor mij onmogelijk!

Vandaag geen wandeling, wel enkele boodschappen. Onder andere bier gaan kopen en Lieve (die er ook niet kon zijn gisterenavond) wist van haar zus Maj dat de gedichtenavond echt geslaagd was. Ik weet nu dat het altijd de laatste donderdag van januari te doen is. Ik onthoud het voor volgend jaar.

Een paar keren de wasmachine laten draaien vandaag en deze avond een heerlijke osso bucco klaargemaakt (op mijn manier: met runderschenkel).

P1302215 Foto Roger

Roger zorgde wel voor de voorafgaande soep en de Cappellini.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten