donderdag 8 januari 2015

Werkgroep WO I

Deze avond gingen we naar onze tweede vergadering in verband met die soldaten.

De eerste keer had ik tot bijna aan het einde van de vergadering niet echt door wie de leiding had, deze keer merkte ik van in het begin dat het schepen  Jan Leus was, en ja hoor, er werd veel minder over nutteloze details “gebabbeld”. Een veel strakkere vergadering dus, en die ook niet te lang werd gerekt.

Wel zag ik in dat Roger en ik nog maar weinig kunnen doen (Roger kan misschien foto’s leveren, maar ik?): nu zijn we aan het stadium gekomen dat we (afijn eigenlijk “de anderen”) kinderen en kleinkinderen van die toen zo jonge rekruten gaan interviewen. Roger en ik zijn “inwijkelingen” en ik vrees dat niemand van de ons onbekende (en degenen die we kennen horen er niet bij) dorpsbewoners ons zo maar veel details gaan toevertrouwen.

Vandaag heeft het onophoudelijk geregend! Ik heb wel het poortgebouw eindelijk onder handen genomen. Eigenlijk kwam op dat gebied de regen me goed uit: het werd alleen het poortgebouw zelf en niet het binnenplein en het terras: dat maakte de regen wel schoon!Glimlach

Voor de rest, een telefoontje van Nany (over het nakende verjaardagsfeestje voor Elena en Matthias: of zij met Hendrik heen en weer kan sporen die dag. Maar dat moet ze uiteraard aan Hendrik zelf vragen).

En eindelijk (hij bleek een poosje ziek te zijn geweest) een antwoord van Jan Gerits over de onlangs bestelde Limburgse Monografieën. Hij stelt voor dat ik wacht tot hij me de exemplaren, die hij kan missen, opstuurt en dat ik daarna alles samen naar de “klant” verzend.

Voor de vergadering van Werkgroep WO I, nog vissoep gemaakt (en gegeten uiteraard Glimlach) met onder andere de rest van de mosselen van eergisteren.

4 opmerkingen:

  1. Deze avond praatten Roger en ik over onze zoektocht van gisteren, en een van de leden van Heemkunde stuurde ons vandaag al een antwoord. Ik merk dat ik hier geen linken kan plaatsen, dan maar de hele mail kopiëren:
    Dag Roger,

    Joseph Poelmans stierf al op 3-5-1928 en werd ook te Rukkelingen-Loon begraven. Waarschijnlijk was bij het overlijden van zijn echtgenote in 1971 zijn graf reeds verwijderd.

    Groetjes,

    Benny.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Er was een soldaat Grammen van Mettecoven. Zijn vader Minus Grammen was boer op één van de grote boerderijen aldaar. Nu wonen er blijkbaar geen Grammens meer. Grammen-Lux, winkelier in Stint Truiden, is afkomstig van die boerderij.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heel fel bedankt! Ik stuur die gegevens door naar de coördinator!

      Verwijderen
    2. Ik verneem zopas dat er naar gegevens gezocht worden over die soldaat en dat het al enige resultaat heeft opgeleverd! Enorm bedankt, ev!

      Verwijderen