dinsdag 6 januari 2015

Winkelen en werken

Vandaag eerst gezocht naar de gisteren bestelde Limburgse Monografieën en er maar drie gevonden in de voorraad, 9 in het archief van de KVLS – maar die geven we niet weg; als Jan Gerits die nummers niet kan leveren, wil Roger ze eventueel scannen – en de andere heb ik hier nergens liggen. Dan naar Jan gemaild om te vragen of hij de ontbrekende  nummers heeft maar nog geen antwoord gekregen. 

Daarna uitgebreid boodschappen gedaan in Sint-Truiden. Er ook wat rondgewandeld (het was heel koud maar kom, Roger heeft voldoende beweging gekregen) en Roger vond eindelijk de Tweedjas waar hij al zo lang naar zoekt. Ikzelf ging, tegen mijn gewoonte in, spontaan één kledingwinkel binnen en zag daar vrij meteen een rok hangen die mij aanstond en die we kochten aan een heel schappelijke “koopjesprijs”. Dat betekent wel dat we veel langer dan voorzien op stap waren (ja, Roger heeft echt meer dan voldoende beweging gehad) en dat ik daarna geen tijd meer had om het poortgebouw onder handen te nemen zoals ik zinnens was. Nee, ik lieg: de tijd had ik eigenlijk nog wel, want Roger zorgde voor het avondeten (mosselen) maar het was al te donker! Ik liet dus maar de wasmachine enkele keren voor mij werken.

Maar… Ik wilde het vooral hebben over het probleem met die facturen voor de KVLS waar ik gisteren geen uitleg meer over gaf omdat ik te moe was.

Veel abonnees van Oostland en de Limburgse Monografieën namen tot vorig jaar  hun exemplaren af via een, tja, hoe noem je dat? Een bedrijf dat zorgt voor die abonnementen, bedrijf dat dan ook de factuur krijgt van de KVLS. Dat bedrijf is jammer genoeg eind vorig jaar failliet gegaan. We hebben dan al de klanten ervan die onze publicaties afnemen aangeschreven: dat we ze een rechtstreekse factuur zouden sturen, tenzij ze ons lieten weten dat ze dat niet wilden. We kregen geen enkel respons, dus zorgde ik op 1 januari voor al die facturen.

En… Nu beginnen er dus mails binnen te komen van die abonnees: ze zijn overgestapt naar een andere abonnementsverzorger (ik weet echt niet of dat het juiste woord is) en de factuur die ik naar hen zond, moet naar dat nieuwe bedrijf worden opgestuurd.

Daar heb ik dus ook voor gezorgd deze avond.

Daarna naar een aflevering van Star Trek gekeken: ik was er echt aan toe! En uiteindelijk nog voor enkele betalingen gezorgd (wat wordt het leven toch duur!).

Ik weet het, geen mails beantwoord: sorry, vrienden!

Net als ik deze post wil beëindigen, zet Roger Alfredo Marceneiro op! Ik ga nog niet slapen!Glimlach

Geen opmerkingen:

Een reactie posten