dinsdag 27 januari 2015

Winkelen

Het lijkt hier soms de omgekeerde wereld!

Na een paar uurtjes vertalen en omdat ik pas morgenochtend moest leveren (en dus na het avondeten de tekst nog kon nalezen), stelde ik een wandeling voor. ‘Waar wil je naartoe?’, vroeg Roger. Dat was me eender, als Roger maar voldoende beweging kreeg.

Hij reed naar Sint-Truiden. We parkeerden de auto in een ons onbekende buurt, liepen op ons gevoel tot hartje stad (en dat vond ik heel aangenaam: weer iets nieuws ontdekt!) en daar begon het: Roger liep de ene kledingwinkel na de andere binnen. Ik bedacht dat bewegen bewegen is, en als Roger inderdaad graag shopt (normaal doen alleen vrouwen dat graag), waarom hem dat plezier niet gunnen? Uiteraard zag ik hier en daar iets hangen dat me aanstond maar ik ben niet iemand die alles meteen wil passen, laat staan kopen.

In een bepaalde winkel (eigenlijk gingen we kijken naar een ribfluwelen jas voor Roger) werd ik al bij het binnenkomen uitzonderlijk fel bekoord door een leren blouson. Roger viel die ook meteen op en hij wilde mij die doen passen. Ik probeerde een beige en een zwarte, twijfelde lang tussen de twee, merkte dat het nep leer was (met als groot voordeel dat ik hem zelf kan wassen) en besloot de zwarte te kopen.

In het verder wandelen naar de herenkleding zag Roger een chemisier liggen die hem aanstond. Die moest ik van hem ook passen en daarvoor liep ik naar een pashokje. De chemisier viel echt mee, maar terwijl ik in dat pashokje stond, was Roger verder van alles aan het bekijken en ineens stond hij daar met nog enkele andere blouses, truien en pantalons. ‘Het is nog steeds solden (koopjes),’ argumenteerde hij, ‘daar moet je van profiteren!’

Met een zwarte blouson, een blauw-wit subtiel geruite chemisier, een rood-oranje trui, een felroze blouse en een lichtbruine broek over mijn arm liep ik uiteindelijk verder naar de mannenafdeling (en dat vond ik helemaal niet comfortabel, al die kledingstukken dragen!Geërgerd). Waar Roger vrij meteen de gegeerde jas vond.

Roger heeft dus zijn beweging gekregen vandaag: uren hebben we  rondgelopen in Sint-Truiden. Winkelen lijkt dus gezond! Glimlach Alleen is het veel duurder dan een gewone boswandeling natuurlijk! Ach kom, ik was echt aan nieuwe kleren toe en deze keer vond ik het shoppen niet zo onaangenaam (vooral omdat Roger het grootste werk deed in de winkel)Knipogende emoticon

Na het avondeten (een rijke groentesoep en daarna nog eens bloedworst en/of witte “pens” met gebakken appeltjes van eigen pluk) heb ik eerst die vertaling nagelezen en geleverd;  daarna eindelijk enkele van mijn heel oude kledingstukken weggehaald uit de dressing. We brengen ze morgen naar de kledingcontainer.

En geprobeerd voort te lezen in de Koran. Ik geef het toch nog maar eens op: het is niet te lezen! Daardoor zal ik natuurlijk nooit meer iets mogen zeggen over de Islam, ik weet het! Teleurgestelde emoticon

Ik moest denken aan iemand (ik weet echt niet meer wie) die me onlangs zei dat je in de Bijbel ook heel veel geweld tegenkomt. Ja, maar dat is in het Oude Testament en ik dacht altijd dat het Nieuwe Testament – waarin je tevergeefs zult zoeken naar geweld gepredikt door Jezus – het oude verving? Bijbelkenners, als ik me vergis, laat het mij weten!

Uiteraard heb ik weer geen tijd gevonden om bepaalde mails en een brief te beantwoorden. Lieve mensen, ik word ook een dagje ouder hé, en kan absoluut niet meer zoveel aan als pakweg 30 jaar geleden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten