maandag 29 juni 2015

Avond in Eymet

28 juni 2015

We kwamen hier in Eymet aan rond 17 uur. De uitbater liet ons gedroogde vruchten proeven (heel lekker) en toonde ons alle vrije standplaatsen (er is veel meer volk op de camping dan dat ik me herinner van vorige keren – ik denk dat de laatste keer 8 jaar geleden is). Het was warm, dus toonde hij ons de meest schaduwrijke percelen en gaf er telkens een uitleg bij: 'Daar komt de zon op, hier heb je rond de middag veel schaduw, hier zit je te dicht bij het water, hier heb je te veel lawaai, enzovoort, enzovoort'. We kozen een plek onder een notelaar, met heel veel schaduw.

A6283662 Foto Roger

Tegenover onze tenten (we waren weer op een klein half uurtje geïnstalleerd) zagen we een plaatje met “visiteur illégal”. Ik vroeg aan de uitbater wie daarmee bedoeld wordt en hij antwoordde: 'Een mol!'. :-)

'De mol vindt ons misschien illegale bezoekers', zei Roger.

Via het kasteel uit de 13de eeuw waarrond de bastide Eymet werd gebouwd, gingen we daarna het stadje binnen waar we iets aten in een van de restaurantjes. Een menu voor 12,50 euro. Voor Roger eendenrillettes, gegrilde ham en kaas, voor mij hetzelfde maar rauwkost als eerste gerecht. Voor een keer heb ik alles '(behalve de frieten bij het vlees) opgegeten.

A6283669 Eigen foto

A6283672

A6283664

A6283667

A6283675 Foto’s Roger

Daarna nog een korte wandeling door het stadje (wat ben ik blij dat we nog eens hier zijn) en terug naar de camping waar ik bij nog een glas wijn (en bij een opvallende frissere temperatuur) probeer deze post op te laden. We hebben hier Wifi, maar de uitbater vertelde ons dat de verbinding met de plek die we gekozen hebben niet altijd perfect is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten