dinsdag 23 juni 2015

Cuenca

22 juni 2015

We zitten deze avond weer in de tent, onder de platanen. Rond 19:30 werd de lucht immers heel donker, begon het heel fel te waaien en donderde het in de heuvels rondom de camping. Kort daarop begon het hier te stortregenen en nu rollen de donderslagen steeds dichterbij.

Stilaan kwamen vandaag alle herinneringen aan vroegere verblijven terug, zoals die keer dat ik mijn knie serieus bezeerde nadat ik de laatste trap had gemist in het terugkomen van het pompeuze sanitair, of die keer dat we een kudde koeien een van de hellingen zagen afdalen.

A6223577

A6223622 Het sanitair (Foto’s Roger)

We reden vandaag naar Cuenca langs de rivier Jucar en de prachtige rotsformaties. Bovenop die rotsen zagen we ineens de stad oprijzen.

A6223596 Foto Roger

Net zoals vroeger reden we de parking onder de rotsen binnen en kwamen er zes verdiepingen hoger weer uit, in de buurt van de Plaza Mayor. Daar maakte Roger volgende foto:

A6223584 Foto Roger

Uiteraard ging het eerst naar de “casas colgadas”, waar ik één keer samen met Roger de brug ben overgestoken en ziek werd van hoogtevrees. Deze keer liet ik hem alleen gaan.

A6223595

A6223601 Foto’s Roger

Daarna klommen we, onder andere via trappen,  terug naar de Plaza Mayor. Daar hoorden we iemand zingen. Ik meende de mooie stem te herkennen van een gitarist die we daar jaren geleden hadden ontmoet, Roger beweerde hem zelfs te herkennen, maar dat deed ik niet. Natuurlijk is de man ondertussen ook veel ouder geworden, dus kan Roger gelijk hebben (en het feit dat de stem mij bekend voorkwam doet me dat vermoeden).

A6223611 Foto Roger

We liepen nog wat rond in de klimmende straten, dronken een biertje op de Plaza Mayor (kregen er worstjes omwikkeld met spek en enkele frietjes bij) en reden naar een Lidl waar we onze boodschappen deden.

A6223588

A6223612

A6223617 Foto’s Roger

Na een uurtje lectuur op de camping gingen we naar de bar waar ik probeerde online te gaan. Onmogelijk. Zelfs vlak bij de receptie lukte het me niet. Heel erg vind ik voor een camping die meer dan 26 euro per nacht vraagt.

Voor ons avondeten bij de tent (en dus nog voor het onweer) klommen we een van de heuvels rond de camping op. Daar bleken een heel aantal chalets te staan. Dat wisten we niet.

P6222845 Foto Roger

Het regent nog steeds maar de donder lijkt zich te verwijderen. Het is wel koeler geworden. Morgen zouden we naar Denia rijden maar we kunnen zelfs niet opzoeken hoe het weer daar is!:-(

Geen opmerkingen:

Een reactie posten