zaterdag 13 juni 2015

Naar Caussade

Donderdag 11 juni 2015

Toen we deze ochtend ons verblijf op de camping gingen betalen, zei ik tegen de uitbater dat, als hij tijd had, ik snel zijn Nederlandstalige website zou verbeteren. Hij had niet veel tijd (hij runt die camping praktisch in z’n eentje) maar vond het toch goed dat ik de tekst even overliep. Ik haalde de meest in het oog springende fouten eruit. Daarna wilde hij ons daarvoor een korting geven, wat ik uiteraard weigerde (met zijn 16 euro voor 2 persoon per nacht en zoveel comfort heeft hij de goedkoopste camping die ik ken). Hij informeerde toen uitgebreid naar de gezondheid van Roger en vroeg of hij nog wijn mocht drinken. En toen kregen we… zo maar een fles Sancerre cadeau.

We reden via Vierzon, Chateauroux en Limoges naar Souillac. Op de radio werd gewaarschuwd voor hevige onweders in het Zuid-Westen van Frankrijk, met inbegrip van de Dordogne waar we naartoe reden. Het was dan ook drukkend warm (later zagen we dat het in Souillac 32°C was in de schaduw), er vlogen dondervliegjes rond en de lucht zag er met momenten echt dreigend uit.

Tijdens een picknick op de aire des Mille Etangs zagen we een tiental politiewagens komen aanrijden en dachten we even dat er iets gebeurd was maar dat bleek niet het geval. Onderweg voor een oefening?

Om 15:25 kwamen we aan op de camping van Souillac. Die was helemaal veranderd, fel uitgebreid én de ontvangst was veel formeler geworden. Er stond een rij mensen voor ons aan te schuiven, en na een kwartier was er nog maar een gezelschap ingeschreven. Roger en ik beslisten verder te rijden tot Caussade waar we om 16:55 uur werden verwelkomd met een ‘Instaleer jullie op je gemak en kom je daarna maar inschrijven’.

P6110526

P6110528

P6110529 Eigen foto’s

Na onze installatie was het tijd voor een pilsje en enkele olijven voor we te voet naar de stad trokken (na onze inschrijving uiteraard) via een weg die we nog niet kenden (ons aangewezen aan het onthaal) die, had ik de indruk, ons voerde langs de achterbuurten van het stadje.

Daar hebben we wat rondgewandeld onder een dreigende lucht en met een felle wind die de broeierige temperatuur temperde. Alle ramen stonden open en een driepotige hond lag loom in het midden van een straatje. Uiteindelijk beslisten we een klein menu te gebruiken op een terras. Daar kwam diezelfde driepotige hond aangelopen en iedereen leek hem te kennen en haalde hem aan.

P6110530 Eigen foto

Het was weer veel te copieus voor mij (het menu was goedkoper dan de goedkoopste hoofdschotel apart genomen). Na drie lekkere hapjes kregen we een rijke salade met onder andere avocado en gamba’s (en daarmee was ik eigenlijk al verzadigd) gevolgd door een grote zalmfilet met heel veel groentjes (waarvan ik de helft heb laten staan). Van het dessert heb ik heel even geproefd, uit beleefdheid.

De lucht werd steeds donkerder en in het naar de camping lopen, voelden we enkele regendruppels. Hier werden we verwelkomd door het gekwaak van kikkers (we hoorden ze gisteren avond ook druk bezig zijn in Aubigny).

Om 22:15 uur begon het te stortregenen (en dat is nog steeds bezig): heel verfrissend! Aan het aangekondigde onweer lijken we  wel ontsnapt te zijn!

Deze camping is ook goedkoop maar biedt niet het comfort van de vorige én hier is geen wifi. Dit wordt dus later gepost.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten