donderdag 18 juni 2015

Estacion de Monfragüe en Galisteo

Het beloofde een warme dag te worden en dat werd het: rond 17:30 uur zag ik in Plasencia dat het 32°C was in de schaduw!

Ik wilde nog eens naar Estacion de Monfragüe. Dat praktisch verlaten dorp intrigeert me echt. We reden er naartoe via een dorre vlakte waar magere koeien en een idem dito paard stonden te grazen in een verschroeide weide.
In Estacion de Monfragüe is het station zelf goed onderhouden (er rijden nog om de twee uur treinen, vertelde ons een oude man die we daar ontmoetten) maar op een paar huizen na, zijn alle gebouwen verlaten en vervallen. Die oude man vertelde ons ongeveer hetzelfde verhaal als de receptioniste: de mensen zijn uit hun dorp vertrokken omdat er steeds minder treinen reden en ze dus geen werk meer hadden.

A6183537

A6183538

A6183539

A6183541 Foto’s Roger

Er vlogen ontzettend veel zwaluwen rond!

We ontmoetten er ook onze Nederlandse campingburen die minder onder de indruk leken te zijn van het plaatsje dan wij.

Daarna reden we nog eens naar Galisteo, het mooie ommuurde stadje met overwegend witte huizen.

A6183544

A6183545

A6183547

A6183548 Foto’s Roger

Voor we terug naar de camping reden, dronken we een biertje (met als tapa elk 3 kaaskroketten en frietjes, heel ongezond, maar kom, daarmee hadden we gegeten) in een bar aan de rand van het stadje en geraakten we even in gesprek met een man van 79 jaar die ons half in het Spaans half in het Nederlands vertelde dat hij 7 jaar in Eindhoven heeft gewerkt.

Na een paar uur rust op de camping deden we onze boodschappen in Plasencia, waarna we nog een biertje dronken op de Plaza Mayor (deze keer kregen we er chips bij!).

We gaan ons nu klaarmaken om te gaan eten op het terras (eigenlijk een soort barza) van het restaurant.

Later: voor Roger was het deze keer: groentemix met hesp, tortilla met tonijn en een ijsje; voor mij looksoep, tortilla met tonijn en 2 appels. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten