maandag 1 juni 2015

Over onder andere katten


Na een paar uur huishoudelijke karweitjes gingen we vandaag nog eens wandelen in Jesseren. Deze keer liepen we een paadje in dat we eergisteren hadden opgemerkt aan het einde van de wandeling. Het voerde ons langs velden en veldwegen tot aan de spoorwegzate, langs waar we dan ook terugliepen naar de auto.


Foto's Roger
Hoewel het in de voormiddag nog vrij fris was, scheen nu de zon en was die koude wind van de laatste dagen gaan liggen: het werd een heel aangename wandeling!

Thuis hoorden we een winterkoninkje tekeer gaan! Dat kwam, merkten we al gauw op, omdat een van de twee zwerfkatten, die hier al een poosje rondhangen, op het binnenplein zat en het vogeltje zijn nest bedreigd achtte.


Foto's Roger
Nadat mijn lievelingskaters Spinner en Osama zijn verdwenen, beloofde ik mezelf nooit meer een kat in huis te nemen. Als er dan weer eens een zwerfkat hier ronddoolt, die we uiteraard wat restjes te eten geven, heb ik vaak de neiging het dier toch aan te halen. Ik mag het echter niet doen, mij weer hechten aan een poes!

4 opmerkingen:

  1. je weet toch wel dat een kat zijn eigen baas kiest. Ik denk dat, als je die zwerfkat toch eten geef, hij zijn baasje al gevonden of gekozen heeft.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En toch ga ik me er niet aan hechten! :-)

      Verwijderen
    2. vrees dat je dat onbewust toch doe

      Verwijderen
    3. We zullen zien: soms heb ik een ijzeren wil hoor! :-)

      Verwijderen