zaterdag 20 juni 2015

Een nieuw tentje en Coria

Om 9:30 uur maakte Roger – die al op was – mij slecht gehumeurd wakker: ‘De ritssluiting van onze tent is kapot! Nu rijden we naar huis!’.
Ik zag ons al slapen in een open tent en voelde in gedachten de vele kevers, die ‘s avonds de leeftent inkruipen en tot in onze haren zitten, in onze slaapzak krioelen. ‘Nee, we kopen een nieuwe tent’, antwoordde ik.

Op aanraden van de dame uit Bree reden we naar de Carrefour waar we twee tenten vonden: een dure en een goedkope. We kochten de goedkope die eigenlijk wat te smal is voor ons matras, gingen dus daarna twee slaapmatjes kopen in de Chinese “Gran Basar” (en ik vond er een flamencojurk voor Elena), deden snel onze boodschappen in de Aldi (ik hou niet van die immense supermecados zoals de Carrefour) en reden terug naar de camping waar we eindelijk brunchten.

En dan werd het weer veel te warm om wat dan ook te doen. We praatten even met onze buren, onder andere over Acsi (en ik denk dat het de moeite zou lonen daar volgend jaar een lidmaatschap aan te vragen), rustten, lazen en puften. Ik weet niet precies hoe warm het was, alleszins warmer dan gisteren.

Om 17:30 uur vonden we het tijd om naar Coria te rijden. Net zoals onderweg naar Galisteo (maar ik denk niet dat ik het toen genoteerd heb), viel ons op hoe groen het landschap werd zodra we een beetje meer richting Portugal reden. Uiteraard ligt dat aan het feit dat we in de vallei van de rio Alagon zaten.

A6203570 Foto Roger

Na een korte omweg langs twee moderne witte dorpen, kwamen we in Coria aan. De stad lijkt fel te zijn uitgebreid maar we vonden uiteindelijk toch het historische centrum.

A6203563

A6203564

A6203566

A6203567

A6203568

A6203574

Uiteraard dronken we nog even een biertje op een terras maar dat kon mijn dorst niet lessen: het leek nog warmer dan in Plasencia!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten